Yeni model atağına Elantra'yla başladı

Bu yıl 5 yeni model sunmayı planlayan Hyundai, ilk yeniliği olan Elantra'yı 231.500 TL fiyatla getirdi. Yerli SUV Bayon, ardından Tucson, büyük SUV Santa Fe ve elektrikli KONA yıl sonuna kadar Türkiye'de yollara çıkacak.

SÜMER DEMİRCİLER

İzmit fabrikasında yaptığı üretim dışında, ithal ettiği modellerle de pazar payını yükselten Hyundai, 2021'i yeni model yılı olarak ilan etti. Bu yıl beş yeni modeli Türkiye pazarına sunacak olan marka, bunların ilki olan Elantra'nın satışına başladı. Marka mayıs ayında yeni SUV'u Tucson, mayıs ortasında küçük yerli SUV'u Bayon, Haziran ayında en büyük SUV'u Santa Fe ve son olarak da temmuz ayından itibaren yüzde 100 elektrikli Kona EV ile birlikte model atağını tamamlayacak.

HEDEF 34 BİN ADET

"Sedan Ruhu, Cazibesini Buldu" sloganıyla satışa sunulan yeni Elantra ile fark yaratmayı hedeflediklerinin altını çizen Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, "Geleneksel çizgilerden ve birbirine benzer modellerden sıkılan müşterilerimize daha farklı duruş sergileyen, hem cesur hem de modern bir otomobil sunmanın tam zamanı gelmişti. Bu yılki 5 yeni modelimizden biri olan Elantra ile iddiamızı yükseltiyoruz. Yılsonuna kadar 3 bini Elantra olmak üzere toplam 34 bin adetten fazla satış yapmayı planlıyoruz" açıklaması yaptı. Toplam pazar beklentilerinin 750 bin adet olduğunu vurgulayan Berkel, "Pazar büyürse satış adetlerimiz de artacaktır" dedi. Markanın bu güne kadar en çok satılan modeli olan Elantra, 30 yılda 15 milyon adetten fazla satıldı.

ESKİSİNDEN GENİŞ VE UZUN TASARLANDI

Markanın yeni araç platformu K3 üzerine üretilen ve C sınıfında mücadele edecek Elantra, eski versiyona göre 30 mm daha uzun ve 25 mm daha genişlerken yüksekliği 10 mm azaltılmış. Buna rağmen otomobilin bagaj hacmi bir önceki versiyona göre 16 lt artışla 474 lt'ye çıkıp, diz mesafesi de yükselmiş. Yeni Elantra, sürücü odaklı kokpit tasarımıyla da dikkat çeken bir model. 10,25 inçlik iki ekrandan oluşan geniş bilgi ekranı ve gösterge, otomobilin fütüristik hissini artırıyor.

OTOMATİK CVT VİTES DE VAR

Türkiye'de "Style", "Style Comfort", "Smart", "Elite" ve "Elite Plus" olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilde, 1.6 lt hacimli 123 beygir gücünde benzinli motor kullanılıyor. CVT otomatik şanzıman veya 6 ileri manuel şanzımanın alınabildiği yeni Elantra'nın tanıtıma özel fiyatları 231 bin 500 TL'den başlayıp, en üst donanım seviyesinde 410 bin TL'ye kadar yükseliyor.