Yeni model atağı gaz kesmiyor

Geçtiğimiz günlerde hibrit modeli Austral'i satışa sunan Renault, bu kez yüzde 100 elektrikli modeli Megane E-Tech ve Bursa fabrikasında üretilen makyajlı Clio'yu tüketicilerle tanıştırdı.

SÜMER DEMİRCİLER

Son dönemde yaptığı yeni model ataklarıyla dikkat çeken Renault, elektrikli, hibrit ve içten yanmalı motora sahip ürün grubunu neredeyse tümüyle yeniledi. Geçtiğimiz ay hibrit modeli Austral'i satışa sunan marka, elektrikli otomobillerde en büyük kozu olacak yüzde 100 elektrikli modeli Megane E-Tech ve Bursa fabrikasında makyajlı Clio'yu aynı anda piyasaya çıkardı.

5 BİN ELEKTRİKLİ SATTI

"Güçlü modelimiz Austral ve satışına başladığımız Megane E-Tech ile C sınıfının yüzde 98'ine erişim sağlamış durumdayız. 2012 yılından itibaren günümüze geldiğimizde Türkiye'de 5 bin adetten fazla elektrikli otomobil sattık ve ODD verilerine göre en çok elektrikli otomobil satan marka konumundayız" açıklaması yapan MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş "Megane ismi hem ülkemiz hem de Avrupa için oldukça önem taşıyor. Megane Hatchback modelimiz Avrupa'da 28 yıl, 4 jenerasyon boyunca 1.3 milyon adet sattı. Megane, tüm gövde tipleri ile son 20 yıllık satışlara baktığımızda Türkiye binek pazarında en çok satan 3. otomobil konumunda" açıklaması yaptı.

ŞEHİR İÇİNDE 530 KM

Sınıfının en iddialı değerlerinden birine sahip olan, 60 KWh'lik ince tasarımla bataryasıyla menzili 450 km'ye, şehir içindeyse 530 km'ye kadar ulaşabilen model, 160 kW/220 beygir elektrikli motor ile sıfırdan 100 km/s'ye 7,4 saniyede ulaşıyor. Hızlı şarj ile bataryasının yüzde 80'ini 42 dk'da doldurabilen otomobil aynı zamanda 5 kişi için yeterli alan ve 440 lt bagaj hacmine sahip. Aracın Techno versiyonu 1 milyon 499 bin TL, Iconic versiyonuysa 1 milyon 599.000 TL fiyatla satılıyor.

Yeni modelin tanıtımı İpekyolu kültürünün zenginliğini barındıran Van şehrinde gerçekleşti. Van Müzesi'nden başlayan tanıtım 3 bin rakım yükseklikteki Karabet Geçidi'nde de devam etti.

SINIF LİDERİ BAYİLERDE

Türkiye'de de sınıfının en çok satan modeli Renault Clio, geçirdiği kapsamlı makyaj sonrasında satışa sunuldu. Bursa fabrikasında üretilen otomobilde 145 beygirlik E-Tech Full Hybrid, 90 beygirlik TCe90, 65 beygirlik SCe 65 ve 100 beygirlik TCe LPG olmak üzere 4 farklı motor seçeneği bulunuyor. Clio'nun Equilibre ve Evolution versiyonları, bir önceki jenerasyon Clio ile aynı fiyatlarla satılırken Equilibre versiyonu 826 bin 900 TL fiyat etiketine sahip. Evolution TCe x-tronic 90 hp versiyonununsa fiyatı 959 TL olarak açıklandı. Merakla beklenen E-Tech full hybrid versiyonu ise 1 milyon 248 bin 900 TL olarak satışa sunulacak.