Yeni Mercedes-Maybach Vision Ultimate elektrikli SUV konsepti ortaya çıktı

740 beygirlik elektrikli SUV, Mercedes’in geleceğe dair görüntüsünü ortaya çıkartıyor.

(aksam.com.tr / Çağatay Uğur)

Mercedes’in lüks markası olan Maybach, 2018 Pekin Motor Fuarı’nda Vision Ultimate Luxury modelini tanıttı. Bu model ile elektrikli otomobil dünyasına giriş yapacak olan Mercedes, bu konsepti Gorden Wagener’e tasarlattı. Bu tasarımda Maybach’ın gerçek lüks bir marka olduğunu vurgulamak isteyen Wagener, geniş ve sedan görünümüne sahip bir SUV tasarlamayı başarmış. 

Tamamen yumuşak hatlardan oluşan bu otomobilde, krom parçalar bolca kullanılmış. Tasarım detaylarında gelecek nesil GLS modelinden de izler taşıyan bu otomobil, Bentley Bentayga ve Rolls-Royce Cullinan’a rakip olacak.  5260 mm uzunluğa sahip olan otomobilin 2110 mm’lik genişliği aracın boyutlarının büyük olduğunu bizlere gösteriyor. Mercedes’in en büyük SUV’u GLS’den 130 mm daha uzun ve 180 mm daha geniş olan otomobilin iç mekânında çok özel materyaller kullanılmış. İnce deri, gül ağacı ve altın kaplamalar ile süslenen otomobilin lastikleri ise 24 inç çapında.

Tamamen elektrikli!

Mercedes’in bu yeni konseptinin tamamen elektrikli olduğunu söylemek aslında gereksiz. Günümüzde benzinli motora sahip konsept otomobil görmek neredeyse imkansız. Fakat bu araç fazlasıyla güçlü. 740 beygir güce sahip ve son hızı 250 km/s ile sınırlandırılmış.

80 kWh’lik bir bataryaya sahip olan otomobilin 500 km’den daha fazla menzile sahip olduğu söyleniyor.  350 kW’lık şarj sistemi ile şarj olabilen bu batarya 5 dakikalık şarj ile 100 km menzil sunabiliyor. Yeni tasarlanan özelliği sayesinde kablosuz olarak ta şarj olacak olan otomobili park halinde bir yere bağlamadan da şarj edebileceksiniz. Bu konseptin gerçeğinin ortaya çıkmasına ise sadece 2 yıl var. Bu teknolojileri 2020 yılında göreceğiz.