Yeni Ford Courier dünyaya İstanbul'dan açıldı

Teknolojisinden tasarıma kadar Türk mühendislerin eseri üçüncü elektrikli araç olan Ford Courier'ın global tanıtımı İstanbul'da yapıldı. Ford Otosan'nın Romanya fabrikasında üretilecek yeni model bu yıl benzinli ve dizel motorla, 2024'teyse elektrikli olarak satılacak.

Sümer Demirciler

FORD Otosan, mühendisliğinden üretimine kadar her alanda imzası bulunan elektrikli araçlardan E-Transit ve Transit Custom'dan sonra üçüncü modeli yeni Courier'ı gün yüzüne çıkartı. Elektrik dönüşümünde Ford Otosan'nın üstlendiği rolü daha da büyüten yeni modelin global tanıtımı İstanbul'da gerçekleştirildi. Tümüyle yenilenen, tamamen elektrikli ve tam bağlantılı E-Transit Courier çok daha büyük ve esnek bir yük alanının yanı sıra Ford Pro'nun bağlantılı hizmetleriyle birlikte sunuyor. E-Transit Courier, 2024'ün sonlarında Ford Otosan'nın satın aldığı ve 490 milyon euro yatırım yapacağını açıkladığı Romanya Craiova fabrikasında üretilecek. Dizel ve benzinli motorlu modellerin üretimiyse 2023'ün üçüncü çeyreğinde Craiova'da başlayacak. Aynı fabrikada yüzde 100 elektrikli Puma da üretilip büyük çoğunluğu Avrupa pazarlarına satılacak.

TASARIMDA TÜRK İMZASI

Mühendislik çalışmaları dışında yeni jenerasyon Transit Courier, Türk tasarımcıların imzasını taşıyor. Ford Avrupa Ticari Araçlardan Sorumlu İç ve Dış Tasarım Proje Müdürü Murat Seven, yeni Courier'nin dış tasarımını geliştirdi. Aracın iç mekan da Ford Otosan'ın Tasarım Stüdyosu tarafından ortaya çıkarıldı.

EVDE ŞARJDA İDDİALI

Yenilenen Ford E-Transit Courier, mevcut modele göre 2.9 metreküp ile yüzde 25 daha fazla yük hacmi ve daha fazla taşıma kapasitesi sunuyor. Elektrikli modelin azami taşıma kapasitesi 700 kg, azami çekme ağırlığı 750 kg. Araçta 100 kW elektrikli motor yer alırken, 87 km'lik menzil 10 dakikalık DC şarjla elde edilebiliyor. 35 dakikadan kısa sürede bataryanın doluluk oranı yüzde 80'e ulaşabiliyor. Araç, evde 11 kW AC'lik akım ile 5.7 saatte şarj oluyor. Tek pedallı sürüş özelliği de bulunacak E-Transit Courier'de ayrıca Ford'un en yeni SYNC 4 sistemine sahip 12 inçlik dokunmatik orta ekran bulunuyor. Kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu standart. Elektrikli versiyon dışında bu yılın sonunda satışa sunulacak yeni modelled üç silindirli, 1.0 lt hacimli 123 beygirlik turbo benzinli ve 100 beygirlik 1.4 litre dizel motorlar bulunması planlanıyor.

ÜRETİM GÜCÜNÜN GÖSTERGESİ

Yeni modelin tanıtımında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, "Üretim gücümüzün yanı sıra mühendislik ve tasarım yetkinliklerimizin son göstergesi E-Transit Courier ile Ford'un elektriklenme yolculuğundaki rolümüzü artırmaya devam ediyoruz. Hem elektrikli hem de içten yanmalı motor alternatifleriyle müşterilerimizle buluşturacağımız yeni Courier'in tasarımını Dunton ve Köln'deki Ford tasarım ekipleriyle geliştirmekten ve mühendisliğinin tüm sorumluluğunu almaktan büyük gurur duyuyoruz. Ford Otosan olarak bizi her daim geleceğe taşıyacak araçları geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.