Yeni bayon ile aile tamamlandı

Toplam 170 milyon euroluk ek yatırım yapan Hyundai, tümüyle yenilenen i10 ve i20'nin ardından İzmit fabrikasında bantlardan çıkan üçüncü yeni modeli B SUV sınıfındaki Bayon'u satışa sundu.

SÜMER DEMİRCİLER

Hızla büyüyen SUV'lar arasında, küçük ve orta ölçekli modellerin payı her geçen gün artıyor. Ağırlıklı olarak Avrupa pazarları için üretim yapan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, i20 platformu üzerine geliştirilen yeni B SUV Bayon ile model ailesini tamamladı. Fabrikanın i10 ve i20'nin ardından üçüncü modeli olan Bayon, aynı zamanda marka için yeni bir dönemin de başlangıcını temsil ediyor. 50 milyon eurodan fazla ek yatırımla devreye alınan Bayon sayesinde, geçtiğimiz yılbaşında üretimine başlanan yeni i10 ve ağustos ayı itibarıyla bantlardan inen yeni i20 ile toplam 170 milyon euroyu aşan yatırım da tamamlandı.

40'TAN FAZLA ÜLKEDE

İzmit fabrikasının diğer modelleri gibi 40'tan fazla ülkeye ihraç edilecek Bayon ile Hyundai Türkiye'nen ihracatı da artacak. "Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" açıklaması yapan Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, "Geçtiğimiz yıl yeni i10 ve i20 projelerimizi gecikmeden tamamladık. Bayon da planlandığı gibi devreye alındı. " dedi.

Hyundai Bayon için yoğun bir talep aldıklarını belirten Berkel, "Mart ortasında üretimi başlayan Bayon'dan 13 bin 500 adet ürettik. Bu yıl sonuna kadar 35 bin adet üretip, 6 bin 500 adedini Türkiye'de satacağız. Motor seçenekleri arasında yer alan 1.0 lt Turbo ve hibrit motor ağırlıklı olarak Avrupa için üretiliyor" dedi. Yeni modelin yerlilik oranının yüzde 62 olduğu açıklandı.

DİZEL YOK, HİBRİT VAR

Yaklaşık bir hafta önce bayilere yollanan Bayon'da talebin yüksek olduğunu açıklayan Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, "Daha ilk haftada bin adetten fazla araç sattık. Bayilerde sıra oluştu. Benzer şekilde Avrupa'dan da yüksek talep geliyor. Dizel motoru sadece Kona modelimizde sunuyoruz. Bayon'da dizel motor bulunmayacak. O nedenle birbirlerini etkileyeceğini de düşünmüyorum. Marka olarak elektrik çağına hazırız. Kona'da dizel motor yakın zaman sonra son bulacak. Eylül ayında elektrikli Kona'yı ülkemizde satışa sunacağız" diye konuştu.

EN DÜŞÜK FİYAT 201 BİN 900 TL

HyundaI'nin marka kimliğini yansıtan yenilikçi hatlarıyla dikkat çeken Bayon, aynı zamanda sınıfında geniş iç mekan ve 441 litrelik bagaj alanına sahip. İç mekanda 10.2 inç büyüklüğünde geniş ekranın sunulduğu otomobil yüksek donanımıyla da dikkat çekiyor. İlk etapta 1.4 lt MPI ( 100 beygir), 1.0 lt Turbo benzinli (100 beygir) ve 1.0 lt hibrit (120 beygir) olmak üzere üç farklı motor seçeneği bulunan yeni modelin fiyatı 201 bin 900 TL'den başlıyor, en üst motor ve donanım seçeneğinde 323 bin TL'ye kadar yükseliyor. Otomobilde 6 ileri manuel şanzıman dışında 7 ileri DTC otomatik şanzıman da bulunuyor. Bayon'da sunulan 48V hafif hibrit teknolojisi, 7DCT otomatik şanzıman ve 120 beygir güç seçeneğiyle alınabiliyor.