Yeni B Serisi’yle aile tamamlanıyor

Tümüyle yenilenen B Serisi’yle birlikte Mercedes’in ürün atağı tamamlanıyor. Müşteri profilini 10 yaş birden gençleştiren model, 280 bin TL fiyatla satışa sunulacak. 

Sümer DEMİRCİLER

Tüm dünyada büyük ve lüks modelleriyle adını duyursa da Alman üretici Mercedes, daha küçük modellerde de önemli oyunculara sahip. Son dönemde baştan aşağıya yenilediği A Serisi’nin ardından B Serisi’ni yollara çıkaran marka, müşteri profilini de 10 yaş aşağıya çekiyor. Her iki model de markanın global satışlarında büyük rol oynuyor. İlk kez tanıtıldığı 2005 yılından günümüze kadar 1.5 milyon adetten fazla satan Mercedes-Benz’in kompakt otomobili B Serisi 3’üncü kez yenilendi. 

TOPLAM 6 MİLYON SATIŞ YAPTI

A ve B Serisi’nin toplam satışıyla 6 milyon adet sınırını aştı. Türkiye pazarına önümüzdeki yıl mart ayında sunulacak yeni B Serisi, ilk etapta iki motor seçeneğiyle satın alınabilecek.  B-180 versiyonunda 1,3 lt. hacminde 136 beygir güç ve 200 Nm tork üreten benzinli motor görev yapacak. Bu motor 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla satışa sunulacak ve 100 km’de ortalama 5,6 lt yakıt tüketecek. 

DİZEL MOTOR SEÇENEĞİ VAR

B-180d versiyonundaysa 1,5 lt. hacminde 116 beygir güç ve 260 Nm. tork üreten dizel motor görev yapacak. Bu motor da 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile satışa sunulacak ve 100 km’de ortalama 4,0 lt yakıt tüketimiyle dikkat çekecek. Araçta, “Hey Mercedes” sesli komutuyla devreye giren ve öğrenme yeteneğine sahip sistem de alınacak.

280 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Yeni modelde radar ve kamera sistemleri sürüş yönünü sürekli 500 metre tarayacak. B Serisi Türkiye’de ilk etapta iki donanım seçeneği ve 280 bin liradan başlayan fiyatlarla 2019 Mart ayında satılacak.