Volkswagen Vizzion All-Electric konsepti geleceği bizlere gösteriyor

Dizel skandalı sonrasında elektrikli otomobillere yatırım yapmaya başlayan Volkswagen, gelecek elektrikli modellerinin ön izlenimi olan Vizzion All-Electric konseptini ortaya çıkarttı.

Volkswagen, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda cesur çizgiler ile karşımıza çıkıyor. Vizzion Concept ile üretimi durdurulan Pheaton’un geleceği hakkında fikir oluşturan Volkswagen, elektrikli otomobiller ile geleceği şekillendirmeyi düşünüyor. Bu çalışma için de ilk örnek olan Volkswagen Vizzion Concept oldu. Volkswagen’in elektrikli otomobil serisi olan ID’ler yerine geçmeyecek olan Vizzion Concept bir oluşumun eseri aslında. Dört tekerlekten çekişli elektrikli otomobil geliştirecek olan Volkswagen, bu konsept ile işlerin yolunda olduğunu gösteriyor. Oldukça lüks bir iç mekana sahip olan Vizzion Concept, 302 beygirlik motoru ile 413 km menzil sunuyor. ,

2021 yılında dünyadaki birçok pazarda satışa sunulacak olan bu büyük otomobil, Volkswagen’in 12 Milyon euroluk yatırımının bir parçası. ID Hatchback, ID Crozz ve ID Buzz modellerinin üretim modellerinin arasında yer alacak olan Vizzion modelinden sonra Volkswagen bir tane de 7 kişilik büyük bir SUV tasarlayacak.