Volkswagen New York’ta yeni bir Pick-Up tanıtabilir

Volkswagen’in Amarok modelinin üretildiği Tennessee tesisinde çok detaylı bir çalışma oluyor. Bu çalışma acaba yeni Amarok’un konsept versiyonu olabilir mi ?

1

Volkswagen’in Pick-Up araçlarını üreten Tennessee fabrikası, yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Bu çalışma da Amarok ve Meksika ve Brezilya pazarı için üretilen Saveiro modeli ise dikkat çekiyor. Volkswagen’in artık eski kalan yüze sahip olan iki aracı, yeni yüzleri ile karşımıza çıkabilir. Volkswagen’in Atlas modeli ile değişen SUV yüzünü beklediğimiz Amarok, konsept versiyonu ile New York Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkacak gibi duruyor. Volkswagen’in Kuzey Amerika CEO’su olan Hinrich Woebcken, geçen ay yeni bir kamyonet üretmeyeceklerini söylemesi ise bu yapılanmanın bir soru işareti oluşturmasına da neden oluyor. Volkswagen Saveiro, küçük hacimli motoru ve küçük yapısı ile Amerika kıtasında çoğu ihtiyacı karşılayamıyor.

Volkswagen ise Amerika kıtasında daha bilinir olmak için ve piyasaya giren Ford Ranger modeline büyük bir rakip üretebilir. Hyundai’nin de Amerika pazarı için ürettiği Santa Cruz konsepti, diğer markaların da hem Amerika pazarı hem de Avrupa pazarı için Pick-Up çalışmalarına başladıklarının kanıtı niteliğinde. Mercedes’in yeni Pick-Up’ı olan X-Class ise Amerika kıtası için daha hazır değil. Fakat Volkswagen bu pazara erken girerse Amerika pazarını kolaylıkla elde edebilir ve aracın motor seçenekleri sayesinde Avrupa pazarında da rahatlıkla yer alabilir.