Volkswagen açık ara lider!

2017 yılı otomobil dünyası için birçok olumsuzluğa neden oldu. Dünya genelinde azalan satışlar, geri çağırılan araçlar derken, dünyanın ne büyük otomobil üreticisi yıllar sonra el değiştirdi. Bu değişim ise herkesi şaşırttı.

1

aksam.com.tr / Çağatay Uğur

2017’nin son günlerinde Volkswagen’in 6 milyon araç üreterek rekor kırdığının haberini vermiştik. Bu bir yıl için oldukça iddialı bir istatistikti ancak Volkswagen Grubu’nun diğer tüm markalarının üretim adetlerini bir araya getirirseniz sonuca tekrar şaşırabilirsiniz.

10.7 Milyon otomobil üretti!

VW Grubu, 2017 yılında uzun süredir dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanına sahip olan Toyota’yı 10.7 milyon otomobil üreterek geçti. Bu sayıda Volkswagen’in 6 milyonluk üretim sayısı yardım etti ancak Audi ve Porsche’nin de artan üretim sayıları bu sonuca ulaşmakta büyük destekçi oldu. İki markanın toplam geliri ilk defa 220 milyar Euro’ya yükselirken Volkswagen grubu toplam karını 3 milyar Euro arttırmayı başardı.

En yakın rakibinden 500 bin adet daha fazla!

Volkswagen’in en yakın rakibi olan Toyota ise bu yıl 10.35 milyon araç üretti. Bu üretim sayısı Volkswagen’den yaklaşık 500 bin adet daha düşük. Fakat aradaki fark 2018 yılında kapanacak gibi görünüyor. Toyota’nın yaptığı açıklamaya göre 2018 yılında 10.5 milyon adet otomobil üretecek fakat Volkswagen grubunun bu yıl yaptığı üretim sayısını geçemeyecek.