Uyuyan dev Mitsubishi satışlarını 4’e katlayacak

Nissan’ın yüzde 34 hissesini alarak Renault-Nissan İttifakına dahil ettiği Mitsubishi, grubun SUV ayağını temsil edecek. Ülkemiz pazarında “uyuyan dev” olarak görülen marka, Eclipse Cross’la atağa geçip 4 kat büyüyecek. 

SÜMER DEMİRCİLER

Renault Nissan ittifakının en yeni üyesi Mitsubishi aynı zamanda SUV sınıfının da uzmanı.  100 yılı aşkın geçmişe sahip olan Japon markanın köklü bir SUV birikimi bulunuyor. İttifakla birlikte global ölçekte de yeniden yapılanan marka Türkiye’de de hedeflerini büyüttü. Markanın en yeni SUV modeli Eclipse Cross, Avrupa’nın ardından Türkiye’de de satışa sundu. Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Akpulat, “Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı toplam satışlarını 2017’de yüzde 6,5 artış ile 10 milyon 608 bin 366 adede yükselterek, dünyanın en çok satış yapan grubu oldu” açıklaması yaptı. Satışa yeni sunulan Eclipse Cross’un ittifakın ortak platform stratejisi öncesi geliştirilen son SUV olduğunu da vurgulayan Akpulat, “İttifak 2022 Planı kapsamında yıllık sinerjinin 10 milyar euroya katlanması hedefleniyor. Mitsubishi ittifak içerisinde SUV segmentinde ilerleyecek” diye konuştu.

MARKA HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Levent Akpulat, Mitsubishi Motors’un  yeni ürün stratejisinin ilk meyvesi Eclipse Cross ile Türkiye’de de büyümeyi hedeflediğini söyleyerek, “Yeni model atağımızın ilk üyesi olacak Eclipse Cross’tan yıl sonuna kadar 2 bin adet satış gerçekleştirerek satışlarımızı 4 kat artırmayı amaçlıyoruz. Lokomotif ürünümüz L200 sınıfının liderliğini uzun süredir koruyor. Mitsubishi olarak 3 yıllık büyüme hamlesine paralel 3 yılın sonunda Türkiye’deki satışlarımızı yüzde 30 yükselteceğiz. Türkiye’de markamızı hak ettiği yere getireceğiz ” dedi. 

131 bin 900 T L’DEN BAŞLIYOR 

Eclipse Cross’un 1.5 lt turbo benzinli motoru, 163 beygir gücünde. Araç 6 vitesli manuel veya 8 kademeli CVT şanzımanla alınabiliyor. Aracın fiyatı 131 bin 900 TL’den başlarken, en üst donanımda fiyat 199 bin 900 TL’ye çıkıyor.