Üretilen en iyi Sprinter

Mercedes'in ticari aracı Sprinter, yeni yüzüyle ortaya çıktı. Tasarım değişikliği dışında birçok yenilikte içeren araç şimdiye kadar üretilmiş en iyi Sprinter oldu.

1

(aksam.com.tr / Çağatay Uğur)

Üçüncü nesli tanıtılan Mercedes-Benz Sprinter, ön yüzünde büyük değişiklikler ile ortaya çıkıyor. Mercedes’in yeni tasarım yüzüne kavuşan Sprinter, elektrikli versiyona da bu modelde kavuşmuş oldu. Arkadan çekişli ve dört çeker versiyonları hali hazırda bulunan Sprinter, yeni modelinde önden çekişli olarak da satın alınabilecek. Yük kapasitesini arttırmak için önden çekişli yapılan araç, arkadan çekişli modele göre 50 kg daha fazla yük taşıyabiliyor ve 80 mm daha alçak yükleme eşiği sunabiliyor. İsteğe bağlı olarak 9 ileri otomatik ve ya 6 ileri manuel şanzıman ile alınabilen Sprinter, birçok yenilik sunuyor.

1700 farklı kombinasyon

Yeni kasa Sprinter, gövde tipi, kasa uzunluğu, tavan yüksekliği gibi çeşitleri ile 1700 farklı kombinasyon sunabiliyor. En büyük modelinde 17 metreküp alan sunan araç, 5.5 tona kadar yük taşıyabiliyor. Dış görünümde eski nesline göre çok büyük değişiklik sunmayan Sprinter, Mercedes’in yeni tasarım çizgilerine sahip. Daha büyük ön ızgarası, ince farları ile ön plana çıkan araç, köşeli tasarım çizgilerinden vazgeçmemiş.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

En teknolojik Sprinter

Mercedes’in A Serisi ile birlikte tanıttığı MBUX multimedya sistemi, Sprinter’da da sunuluyor. Konsolun ortasına eklenen ekran sayesinde kontrol edilen multimedya sistemi, sadece kullanıcı için değil filoların patronları için de bilgi aktarıyor. Mercedes PRO isimli sistem ile birlikte alınan bu donanım, aracın konum, yakıt seviyesi, devri ve hızlı gibi özellikleri anında takip edilip görülmesini sağlıyor. Yeni multimedya sistemi ile birlikte sunulan 360 derece kamera sistemi ise aracın dar park yerlerine rahatlıkla yanaştırılmasını sağlıyor. Klima sistemi de geliştirilen Sprinter’ın daha iyi havalandırma sunduğu da söylenilenler arasında.

Motor seçenekleri için açıklama yapmayan Mercedes aracı satışa çıkartmadan önce bunlarla ilgili de açıklama yapacaktır.