Ucuz elektriklide rekabet kızışıyor

Fiyatı 25 bin euronun altında olması planlanan elektrikli otomobillere yeni rakip Skoda'dan geliyor. 2025'i bekleyen küçük şehir SUV'u Epiq 400 km menziliyle iddialı bir giriş yapacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Avrupalı markaların Çinli modellerle rekabet etmek için son hızla geliştirmeye çalıştığı uygun fiyatla yüzde 100 elektrikli modellerin sayısı her geçen gün artıyor. Avrupa'da 25 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılması planlanan modeller arasına en son küçük SUV Skoda Epiq katıldı. Küçük şehir SUV'ları arasında kendine özel bir yer açmayı planlayan model markanın elektrikli model atağın da önemli bir rol üstlenecek.

Rakipleri gibi şehir içi SUV modeli olacak Epiq'in yayınlanan konsept çalışması, gelecekte üretilecek aracın temel özelliklerini yansıtıyor. 4.1 metre uzunluğa sahip olan Epiq, beş kişi için geniş yaşam alanı ve 490 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Elektrikli mobilitenin yaygınlaşmasına öncülük edecek modellerden biri olacak Epiq, markanın yeni kullanmaya başlayacağı tasarım dilini de yansıtıyor.

2025 YILINI BEKLİYOR

Dayanıklı ve sürdürülebilir malzemelerin yoğun olarak kullanılacağı yeni model markanın minimalist 'Modern Solid' kabine sahip ilk seri üretim aracı olacak. Birçok farklı saklama alanı, bagajda çanta kancası ve gizli zemin altı bölmesi gibi markaya özgü Simply Clever özellikleri sunacak Epiq, kabinindeki pratik unsurlarla dikkat çekiyor.

Hayatı kolaylaştıracak teknolojilerle donatılması planlanan Skoda Epiq, mobil dijital anahtar, çift yönlü şarj ile evdeki elektrikli araçların çalıştırılması gibi çok sayıda özelliği de barındıracak. 2025 yılında yollara çıkacak modelin fiyatının Citroen e-C3, Hyundai Casper ve Renault 4 gibi rakipleriyle benzer şekilde 25 bin eurodan başlaması planlanıyor.

ENYAQ SON ÇEYREKTE

2026 yılına kadar altı yeni elektrikli otomobil tanıtacak Skoda'nın bu yeni otomobillerinin beşi SUV/crossover sınıfında yer alacak. Skoda Enyaq, bu yılın son çeyreğinden itibaren markanın ülkemizde satılan ilk elektrikli modeli olacak.

Konsept olarak tanıtılan model iç ve dış mekanın markanın yeni tasarım anlayışını da yansıtıyor.

400 KM MENZİLİ VAR

Skoda Epiq, VW Grubu'nun yakında çıkacak ID2 modeli için de kullanılacak küçük MEB platformunda üretilecek. Her iki model de Cupra Raval ile birlikte İspanya'nın Pamplona kentindeki aynı fabrikada bantlardan çıkacak. Skoda, yeni modelin teknik verileri tam olarak açıklanmasa da 400 km'ye yaklaşan menzile sahip olacağı belirtildi. Skoda Epiq'de VW grubunun 38 ve 56 kWh olmak üzere iki farklı boyuttaki bataryanın kullanılması, güçlü versiyonda 223 beygirlik bir elektrik motorun görev yapması bekleniyor.