Üç yeni modeli bayilerde! Hibrit SUV model ailesini tamamladı

Honda HR-V ve ZR-V'nin ardından pazara yeni giren CR-V ile birlikte markanın SUV ailesinin tümü hibrit versiyona kavuştu. 2.0 lt motorlu hibrit CR-V, 3 milyon TL'lik fiyatıyla bayilerdeki yerini aldı.

SÜMER DEMİRCİLER

Türkiye pazarında elektrikli modeller satış adetleri yükseltirken satışa sunulan hibrit modellerin sayısı da artıyor. Son olarak Honda HR-V ve ZR-V'nin ardından pazara yeni gelen CR-V ile birlikte markanın SUV ailesinin tümü hibrit versiyona kavuştu. CR-V'nin dünyada SUV segmentine yön veren ilk modellerden biri olduğunu belirten Honda Türkiye Başkanı Satoru Yamada "2019 yılında Honda Türkiye'nin ilk hibrit SUV aracı olarak Türkiye'ye gelen CR-V, şimdi e:HEV çatısı altında geliştirilmiş üstün hibrit teknolojisine sahip altıncı nesli ile yeniden yollara çıkıyor" açıklaması yaptı.

4X4 ÇEKİŞ SİSTEMİ

Yeni Honda CR-V'nin daha sportif bir görünüm için tasarımı yenilenirken beşinci nesline göre 106 mm daha uzun ve 11 mm daha geniş siluetiyle yol hakimiyetini artırıyor. Tutumlu ve güçlü motoruyla kendine özel bir yer açmayı planlayan yeni yeni CR-V hibritte 2.0 lt benzinli motor, birlikte çalıştığı elektrik motoruyla toplam 184 beygir güç üretiyor. Yeni satışa sunulan CR-V e-HEV altıncı neslinde hem hibrit hem de 4X4 sistemini birlikte sunan nadir modellerden biri olarak dikkat çekiyor. 100 km'deki ortalama tüketimi 6.7 lt olan aracın son hızı da 187 km/s olarak açıklandı. Yeni CR-V e:HEV, Advance donanım paketiyle satılıyor. Üretim yeri Çin olan modelin satış fiyatıysa 3 milyon TL.

750 ADET SATIŞ HEDEFİ

Ülkemiz pazarında sınıfında ayrı bir yeri olan CR-V'nin ilk 5 neslinde toplam 50 bin adetlik satışa ulaştığının altını çizen Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, otomotiv endüstrisinin çok büyük bir dönüşümden geçtiğini ve özellikle son birkaç yıl dikkate alındığında bu dönüşümün arkasında özellikle iki sebebin öne çıktığını dile getirdi. Bunlardan bir tanesinin müşteri taleplerinin değişmesine yönelik olduğunu belirten Kılıçer, ikinci sebebin elektrifikasyon dönüşümü olduğunu vurguladı. Bülent Kılıçer ayrıca yeni Honda CR-V e:HEV için gelecek yılın mart ayı sonuna kadar 650 ve yılsonu toplamında da 750 adetlik satış hedefi belirlediklerini açıkladı.