Üç ayrı sınıfta gözü liderlikte

Duster ile C SUV'da lider olan Dacia, 160.900 TL fiyatla satışa sunulan yeni B SUV Sandero Stepway ile de gözünü liderliğe dikti. Yıl sonunda ilk elektrikli aracı Spring'i getirecek olan marka bu sınıfta da en çok satan olacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Yıllarca son derece fonksiyonel araçlarını rekabetçi fiyatlarla satışa sunup, tüm pazarlarda önemli satış başarılarına imza atan Dacia, yeni bir sayfa açıyor. Markanın yenilenen B HB temsilcisi Sandero ve B SUV'a dönüşen Sandero Stepway, ülkemiz pazarındaki yerini aldı. Renault Clio ve Captur'da kullanılan CMF-B platformunda üretilen yeni modeller şık tasarımları kadar, yükseltilen donanım seviyeleriyle de dikkat çekiyor. Yeni Sandero Stepway 160 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken. Yeni Sandero da mart ayından itibaren 134 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarıyla bayilerdeki yerini alacak.

DİZEL YOK LPG VAR

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, "Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway tüketicilerin gerçekten ihtiyacı olan her şeyi sunmak üzere tepeden tırnağa yenilendi. Yeni modeller, X-tronic şanzıman, elektrikli açılır cam tavan ve kablosuz Apple CarPlay gibi çok sayıda yeniliği de beraberinde getiriyor" dedi. Yeni modellerde 90 beygirlik turbo beslemeli 1.0 litre TCe, benzinli motor 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Bu motor B sınıfında fabrika çıkışlı tek LPG seçeneği olma özelliğini de sürdürüyor. 65 beygirlik Sce motor manuel şanzımanla birlikte sadece yeni Sandero'da alınabiliyor.

HEDEFLER YÜKSELDİ

"Geçen yıl Dacia olarak 30.800 adetlik satışa ulaştık. Duster ile C SUV sınıfında liderliğimiz devam ediyor. Sandero ailesiyle Dacia olarak yeni bir segmentte de yer alacağız" açıklaması yapan Çağdaş, "Yeni Sandero B-HB segmentinde rekabet etmeye devam ederken burada ilk üç modelden biri olmayı planlıyoruz. Yeni Sandero Stepway ile artık B-SUV sınıfında da lider olmayı hedefliyoruz" açıklaması yaptı. Berk Çağdaş, "B-HB segmenti 2020 yılında toplam binek pazarından yüzde 12,1 oranında pay aldı. Türkiye'de B-SUV segmenti ise, 2015'te toplam binek otomobil pazarından yüzde 1,5 pay alırken, 2020'de bu oran ciddi bir artış göstererek yüzde 6,5 olarak gerçekleşti" diye konuştu.

ELEKTRİKLİ YOLDA

Avrupa pazarlarında teşviklerle 10 bin euro gibi çok rekabetçi bir fiyatla satılmaya başlanan Dacia'nın yüzde 100 elektrikli küçük SUV'u Spring, bu yılın son çeyreğinde ülkemize geliyor. Şehir şebekesinden de şarj edilebilen 45 beygirlik elektrikli motora sahip araç, 295 km menzile ulaşabiliyor. Son derece rekabetçi bir fiyatla ülkemizde satılacak modelin bu sınıfta açık ara lider olmasına kesin gözüyle bakılıyor.