Tumüyle yenilenen Subaru XV güvenlikte çıtayı yükseltti

Subaru’nun yenilenen modeli XV bayilerdeki yerini aldı. 1.6 lt benzinli boxer motoru, dört tekerlekten çekiş ve gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip modelin fiyatı 114.900 TL’den başlıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Türkiye SUV pazarının en yeni oyuncusu Subaru’dan geldi. İlk kez 2012 yılında piyasaya sunulan XV modelinin tamamen yenilenen versiyonu bayilerdeki yerini aldı. Yeni model 1.6 lt 114 beygirlik gücündeki benzinli, vergi avantajlı ve düşük tüketimli motoru, simetrik sürekli dört çeker sistemi ve standart EyeSight sürüş destek teknolojisiyle 114 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu.

GÜVENLİKTE ÇITA YÜKSELİYOR 

Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Bu değişim ‘Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası’ olma iddiamızda çok önemli bir adım.” açıklaması yaptı. SUV pazarının Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de hızlı bir büyüme gösterdiğini vurgulayan Karagülle, “Bu yılsonuna kadar yeni XV modelinden 300 araç gelecek. 100 adet ön sipariş aldık. İlk etapta onların teslimatını gerçekleştireceğiz. 2018 yılı için de XV modelimizden bin adetlik bir satış öngörümüz var. 2018 yılında marka bazında da toplam satışımızı bin 700’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

114.900 TL’den bayilerde

Yeni Subaru XV’nin fiyatları 114.900 TL ile 149.900 TL arasında değişiyor. Tüm Subaru XV modellerinde 1.6 lt Boxer benzinli motor kullanılıyor. 114 beygir güç ve 150 Nm tork sunan aracın ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km. Tork konvertörlü Lineatronic şanzıman ve Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi tüm XV modellerinde standart olarak sunuluyor. 

Japonya’da kazaları azalttı

Yeni Subaru XV’deki EyeSight sürüş destek teknolojisi 7 özelliği bünyesinde barındırıyor. Araçta, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence donanımları gibi güvenlik ve konfor özellikleri de standart. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre sadece EyeSight sisteminin getirdiği güvenlik özellikleri sayesinde Japonya’da Subaru araçların kazaya karışma oranında yüzde 61 oranında azalma yaşandığı tespit edildi.