Toyota'dan Türkiye'de bir ilk! Yetkili servise gelen bu yıl garanti kazanıyor

Toyota, Türkiye'deki 560 bin aracı için yeni bir uygulama başlattı. Toyota Garanti ON ile yetkili servise gelen 10 yaş altı modeller bir yıllık ücretsiz garanti kazanıyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Aşırı yükselen sıfır kilometre fiyatları, yeni araç almayı zorlaştırınca tüketiciler sahip oldukları otomobilleri daha çok korumanın yolunu aramaya başladı. Toyota Türkiye de bir ilke imza atarak, yetkili servislerine gelen, 10 yaş/160 bin km tüm modellerine bir yıl ücretsiz garanti uygulamasını devreye aldı. Aracın modeli, sahiplik oranı, servise daha önce gelip gelmemesine bakılmadan verilen garantide kullanıcılar herhangi bir bedel ödemiyor, işlemler otomatik olarak gerçekleştirilip, aracın satılması durumunda da yeni sahibine devrediliyor. Uygulama Toyota ve Lexus modellerini kapsıyor. Garanti kapsamında motor, şanzıman, fren gibi tüm parçalar olası sorunlarda ücretsiz değiştiriliyor.

10 YAŞ İLE SINIRLI

"Garanti ON" adı verilen yeni uygulamadan 10 yaşın altındaki tüm Toyota kullanıcıları yararlanabilecek. Mevcut garanti sistemini 10 yıla kadar uzatabilecek bu yeni uygulamayla, kullanıcılar otomobillerinin kaçıncı sahibi olursa olsunlar ve daha önce periyodik bakımları için yetkili Toyota servislerine gelmemiş olsalar dahi sisteme dahil olacaklar. Her servis ziyaretinde garanti bir yıl daha uzatılacak.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Marka olarak yeni bir dönemin öncülüğünü yaptıklarını da belirten Bozkurt, "Bu sistemle Toyota kullanıcılarının her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bu yenilik artık bizim servis geleneğimiz olacaktır. Türkiye'de ilk olan bu uygulama, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıp her yönüyle pozitif etki yaratacaktır" açıklaması yaptı.

İKİNCİ EL DEĞERİ ARTIYOR

Türkiye yollarında büyük çoğunluğu 10 yaşın altında toplam 560 bin adet Toyota markalı araç olduğunun altını çizen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Öncülüğünü yaparak satış sonrasına yönelik başlattığımız bu yeni uygulama, Toyota'nın müşteri memnuniyetini daima ön planda tutmasının önemli bir göstergesi. Uygulama kapsamına giren araçların ikinci el değerinin artacak olması da başka bir kazanım. Çünkü kullanıcılarımız otomobillerini sattıklarında garantili satacakları için bu durum kendilerine ikinci el değerinin artışı olarak yansıyacak. Yeni alıcı böylelikle garantili araç satın alma avantajını elde edecek" dedi.

TAKSİLER DAHİL

Toyota Garanti ON programı kapsamına; taksi, kiralık, kamu ve sürücü kursu araçları da dahil olmak üzere, daha önce hiç Toyota yetkili servislerine gelmemiş ve 10 yaş altındaki araçlar da dahil olabiliyor. Toyota sahiplerinin 1 yıl /10 bin km veya 1 yıl / 15 bin km boyunca "ücretsiz" garanti hakkını Toyota Garanti ON ile kazanabilmek için, koşulları sağlayan araçlarını Toyota yetkili servislerine götürerek periyodik bakımlarını yaptırmaları yeterli olacak.