Toyota’dan hibrit şov

Toyota, fuarda en geniş hibrit ürün gamıyla yerini alırken, dijital dünyadaki yenilikleriyle de dikkat çekiyor. Toyota ayrıca yenilenen Yaris’i de ilk kez bu fuarda sergiliyor.

Bu yılı 'Türkiye’de hibrit yılı' ilan eden Toyota, İstanbul Autoshow’da Türkiye’de üretilen Toyota C-HR Hybrid modeli başta olmak üzere Auris Hybrid, Auris TS Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve ilk seri üretim hibrit model Prius’un son versiyonunu sergiliyor. Kapsamlı bir şekilde yenilenen Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris, Türkiye’de ilk kez İstanbul Autoshow’da görücüye çıkacak. Yenilenen Yaris, yüksek rekabetin bulunduğu pazarda daha güçlü bir konum elde etmeye hazırlanıyor. 

YARİS İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Toyota, yeni Yaris’i geliştirirken özellikle tasarım, kalite, performans ve güvenlik konularına odaklandı. 90 milyon euro yatırımla gerçekleşen bu programda, aracın tasarımını, dinamik performansını ve güvenliğini geliştirmek üzerine 900’ü aşkın yeni parça kullanılmış. Yaris’in ön bölümünde yeni bir tampon, yeni farlar ve ön panjurla akıcı bir çizgi oluşturulmuş. 

Hibritler sahnede

Toyota, hibrit teknolojiye sahip ürün gamını Autoshow’da sergiliyor.  90 ülkede 33 farklı hibrit ve bir plug-in hybrid modeliyle pazarda yer alan Toyota’nın Türkiye’de satışa sunduğu modelleri arasında; Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Prius ve Toyota C-HR Hybrid modelleri bulunuyor.

Yeni ve tutumlu motorlar geliyor

Yenilenen Yaris için geliştirilen tamamen yeni 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motor, mevcut 1.33 litrelik motorun yerini alacak. 1.33 litrelik motorla karşılaştırıldığında 0-100 km/s hızlanması 0.7 saniye daha hızlandı. 111 HP’lik 1.5 litre benzinli ve 100 HP’lik 1.5 litre hibrit versiyonların yanı sıra 69 HP'lik 1.0 litre  motor da satışa sunulacak.