Toyota yüksek performansı Yaris GRMN ile yollara taşıyor

Toyota, güç ve yüksek performansı bir araya getiren yeni modeli Yaris GRMN’yi tanıttı. Motorsporlarına 17 yıl aradan sonra tekrar dönen Toyota, WRC’den ilham alarak ürettiği Yaris GRMN ile segmentinde en güçlü otomobil olmak için çalışıyor.

Ralli aracı ile standart Yaris arasında köprü kuran Yaris GRMN,  sadece 400 adet limitli olarak üretildi. Üretilen bu 400 adet ise online ön satışa çıktıktan sonra 3 gün içinde tamamen tükendi. Yaris GRMN’nin motoru, spor otomobil üreticisi Lotus tarafından modifiye edildi ve hem yazılım hem de donanım anlamında mühendislik servisi alındı. Performans odaklı otomobil tutkunları tarafından heyecanla karşılanan Yaris GRMN, 1.8 litrelik kompresörlü motoru, 212 BG güç ve 250 Nm tork üretimiyle de sınıfında öne çıkıyor. Yaris GRMN’nin maksimum hızı ise 230 km/s ile sınırlandırıldı.

Hassas mühendisliğin bir eseri olarak üretilen otomobil, mümkün olan en iyi sürüş deneyimini vaat ediyor. Adını, Toyota’nın motorsporları departmanı olan Gazoo Racing ve efsanevi Nürburgring Pisti’nden alan GRMN, bu pistin yakınlarında konumlandırılan bir ekip tarafından geliştirildi. Bu sayede pistte ve normal yolda üstün sürüş dinamiklerine ulaşıldı.