Toyota GR Super Sport sonunda resmiyete kavuştu

Bu süper otomobil konsepti, Le Mans etkinliği kapsamında kamuoyuna sergilendi.

Toyota, 24 saatlik Le Mans yarışları öncesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, uzun süredir gündemde olan GR Super Sport Concept adlı süper otomobil konseptini sergiledi ve bu otomobili seri üretime geçirme planlarının bulunduğunu da açıkladı.

Bu süper otomobil konseptinin aynı zamanda Toyota'nın Le Mans yarışlarındaki yeni jenerasyon otomobilleri hakkında ipucu verdiği ve bu yeni yarış otomobillerine zemin hazırladığı da belirtiliyor.

Motor1 TR'nin haberine göre GR Super Sport adlı bu konsept, ortadan motorlu bir araç. Kullandığı motor ise yarış otomobillerinden türetilmiş bir motor ve Toyota Hybrid System-Racing olarak adlandırılıyor.

Bu motor 2.4 litrelik bir hacme ve çift turboya sahip bir V6, ürettiği güç ise 1000 beygir. Aracın geniş lastikleri de bu yüksek gücü rahatlıkla yola aktarmayı sağlıyor.
Bu kıvrımlı ve aerodinamik gövdenin birçok parçasının da karbonfiberden üretilmiş olması ağırlığı minimumda, performansı ise maksimumda tutuyor.

FIA World Endurance Championship adlı bu dayanıklılık yarışlarının en üst klasmanı için yeni hiper otomobil kuralları da kısa süre önce açıklandı ve yeni tanıtılan Toyota GR Super Sport konsepti de bu regülasyonlara tamamen uygun görünüyor.

2020'den itibaren eskisinden daha fazla seri üretim otomobiller gibi görünecek olan bu 24 saatlik yarış otomobilleri artık ön aksta bir adet KERS hibrit üniteye ve arka aksta da içten yanmalı motora da sahip olabilecekler.

Bu regülasyonlara göre bu yarış otomobillerinin seri üretim versiyonlarının da bulunması gerektiği de belirtiliyor.
Toyota da GR Super Sport adlı bu konseptinin ne zaman piyasaya çıkacağını doğrulamadı fakat seri üretime gireceğini açıkladı.