Toyota Century ortaya çıktı

Toyota, Japonya’da lüks otomobil piyasasını ele geçirmeyi hedefliyor. Bu çalışma kapsamında ise yeni geliştirdiği otomobili Century ortaya çıktı.

(star.com.tr / Çağatay Uğur) 

Toyota’nın Japon piyasasındaki gücünü herkes biliyor. Fakat lüks otomobil piyasasında Lexus’la bile elini güçlendiremiyor. Bu nedenle Toyota, dünyanın en lüks otomobili olan Rolls Royce’a rakip olacak bir otomobil üretiyor. Kaputunun altında 5.0 litre V8 motora sahip olan otomobil, 425 beygir güç üretiyor. Hibrit teknolojisine sahip olan bu motor, düşük yakıt tüketimi ve Asya ülkelerinde düşük vergi tüketimine sahip olması ile ön plana çıkıyor. Resmi olarak fiyatı ve tüm teknik verileri açıklanmayan otomobilin ayda 50 adet satılması planlanıyor. Tamamen el yapımı olacak olan otomobilin yüksek fiyatla satışa çıkmasına ise kesin bir gözle bakılıyor. Otomobilin üretilmesi yaklaşık 6 hafta sürecek ve marka logosu yerine özel tasarlanan anka kuşu rozetine sahip olacak.

Toyota’nın tüm modern güvenlik sistemlerine sahip olan otomobilde, yalıtım konusunda iyi çok fazla çalışma yapılmış. Dingil mesafesinin 3090 mm olduğu açıklanan otomobilde süspansiyon sistemi daha kolay inip binmek için 15 mm’ye kadar alçalabiliyor. Mercedes’in lüks otomobili S Serisi’nden 110 mm daha uzun dingil mesafesine sahip olan otomobilin arka koltuklarında bütün lüks ögeler düşünülmüş. Ayak masajı, masajlı yolcu koltukları, 20 hoparlörlü özel ses sistemi ve 11.3 inçlik multimedya ekranları arka koltukta yolcuğun keyifli olmasını sağlıyor.