Togg'un fiyatını pazar belirleyecek

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Mart 2023'te satışa sunulması planlanan Türkiye'nin otomobilinde deneme üretimlerinin başlayacağı zamanı açıkladı.

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Mart 2023'te satışa sunulması planlanan Türkiye'nin otomobilinde deneme üretimlerinin temmuz ayı sonu ya da ağustos başında başlayacağını söyledi.

REKABETÇİ OLACAĞIZ

Karakaş, araçlara Türkiye'de büyük ilgi olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli. Fiyatı pazar belirler. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu, kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Pazarda aracımızın hangi segmentte konumlandırılacağını biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz" ifadelerini kullandı.

BATARYA DA YERLİ

Bataryanın yine Togg tesisinin bitişiğindeki arazide kurulacağını açıkladıklarını hatırlatan Karakaş, "Burada bizim yan tesisteki bataryaların kullanımıyla kendi tesisimizde başlayacağımız üretim arasında tabii ki bir zaman var. Kendi aracımızın batarya ihtiyaçlarını karşılamak üzere kendi tesisimiz içerisinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Seri üretime başladığımız andan itibaren kendimiz üretiyor olacağız. Diğeri sadece kapasite artırımıyla ilgili ve hatta orada artık hücrenin de üretilmesine yönelik yatırım olacak" diye konuştu.

ARAÇLARIN TESTLERİ AVRUPA'DA

Ürettikleri araçların Avrupa'daki sertifikasyon merkezlerinde testlerini tamamlayacaklarını belirten Karakaş, şöyle devam etti: "O testlerin de tamamlanması bazen 3 ay, bazen 5 ay sürer. Bu yıl siber güvenliğe yönelik regülasyonların değişmesi nedeniyle orada o süreci takip ediyoruz. Önümüzdeki yıl martta trafiğe çıkabilecek şekilde sertifikasyonlarımızı tamamlayarak hareket edeceğiz."