Togg'da ikinci teslimat Aliyev'e

Bakan Varank, Togg'da ikinci teslimatın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e yapılacağını açıkladı. İlk teslimat pazartesi Erdoğan'a yapılacak.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un yollara çıkmasına az bir süre kalırken ilk teslimat pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak. Erdoğan'ın çarşamba günü yaptığı bu duyuruyu dün tekrarlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ikinci aracın ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teslim edileceğini açıkladı.

KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek (KOBİGEL) Programı'nın sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Varank "İnşallah pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Emine Hanım ile beraber sipariş vermişlerdi, araçlarını teslim edeceğiz. Bunun ardından da Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'den (İlham Aliyev) randevumuzu aldık. İnşallah ikinci aracımızı da Sayın Aliyev'e teslim etmeyi planlıyoruz. Bundan sonra da şirket, planlamalarına göre diğer araçların teslimlerine başlayacak" dedi.

16 Mart'ta başlayan ve Trumore uygulaması ile Togg web sitesi üzerinden ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi noter huzurunda yapılan dijital çekilişe katılmaya hak kazanmıştı. İlk teslimatlar bu ay başlayacak.

1685 İMALATÇI KOBİ'YE 2 MİLYAR LİRA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek (KOBİGEL) Programı'na 6 bine yakın başvuru olduğunu belirterek, "Toplamda 1685 imalatçı KOBİ'ye 2 milyar 42 milyon liralık destek vereceğiz" dedi. Varank, KOSGEB eliyle 1.5 milyon liraya kadar faizsiz kredi verdiklerini söyledi.