TOGG'a yerli tasarım kokpit

Hisse yapısı değişti! TOGG'da yeni dönem. Bakan Varank, TOGG'un kokpit tasarımını yapan Kocaeli'deki Farplas'ı ziyaret etti, yerli tedarikçiyi daha fazla katma değer sağlamaya davet etti.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ (TOGG), yaptığı olağan genel kurulda ödenmiş sermayesini artırdı. Alınan karar doğrultusunda ödenmiş sermaye nakden 846.7 milyon lira artırılarak, 150 milyon liradan 996.7 milyon liraya çıkarıldı. Şirketin sermaye artırımı kararının ardından ortakların hisse dağılımında da değişiklikler yaşandı. Buna göre kendi faaliyet alanlarını daraltma kararı alarak sermaye artırımına katılmayan İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Karsan Otomotiv'e bağlı KÖK AŞ'nin TOGG'daki hisseleri, mevcut ortaklara geçti. Buna göre mevcut ortaklardan AG Anadolu Grup Holding, Vestel ve Turkcell'in hisse payı yüzde 19'dan yüzde 22.8'e çıktı. Ayrıca KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2'lik kısmı da 3 şirket tarafından alındı. Bu kapsamda söz konusu üç şirketin TOGG'daki nihai payı yüzde 23 oldu. Hisse devir süreci devam ettiği için TOGG'un nihai ortaklık yapısındaki değişim daha sonra duyurulacak.

ÖDENMİŞ SERMAYEDE LİDER

Ödenmiş sermayesi 996.7 milyon liraya çıkarılan TOGG, bu alanda sektör lideri oldu. Halen sektörde Mercedes Benz Türk A.Ş'nin 746 milyon liralık ödenmiş sermayesi bulunuyor. Bu şirketi Hyundai Assan takip ediyor.

Sanayi Bakanı Varank Farplas Otomotiv'in fabrikasını gezdi.

YERLİ KOKPİT TASARIMI KOCAELİ'NDEN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli'de TOGG için yerli ve milli imkanlarla kokpit tasarımı ve üretimi yapan Farplas Otomotiv'i ziyaret etti. Varank, Farplas fabrikasında otomotiv endüstrisinde kullanılan plastik parçaların tasarlanıp üretildiğini söyledi. TOGG'un elektrikli araç ve otonom araç dönüşümünü yakalamış bir proje olduğuna dikkati çeken Varank, "Farplas da bu projenin önemli paydaşlarından biri. Türkiye'de otomotiv endüstrisini çok daha iyi yerlerde görmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi. Fark Holding Üst Yöneticisi Burhanoğlu da "TOGG bizim için sadece bir araç projesi değil aynı zamanda bir dönüşüm platformu" dedi.