Togg bu hafta satışa çıkıyor

Türkiye, yüzde 100 yerli ve milli olan Togg ile bu sektördeki gücünü daha da artıracak. Merakla beklenen Togg'un satış tarihi de netleşti.

Otomotivde Avrupa'nın 4'üncü, dünyanın ise 14'üncü büyük üreticisi olan Türkiye, yüzde 100 yerli ve milli olan Togg ile bu sektördeki gücünü daha da artıracak. Merakla beklenen Togg'un satış tarihi de netleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Şimdi önümüzde büyük bir fırsat penceresi var. Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak" dedi.

YENİ BİR YOLCULUK

Dün İstanbul'da Genç MÜSİAD'ın Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kacır, Türkiye'nin bölgesinin parlayan üretim üssü haline geldiğini söyledi. Kacır, "Togg'la birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız. Bu sadece bir markanın, bir şirketin yolculuğu değil, bu sadece bir otomobil yolculuğu da değil, bu mobilite ekosisteminde yükselen yıldız olma iddiası taşıyan Türkiye'nin yolculuğu olacak. Bu yüksek teknolojide sadece savunma sanayiinde değil, tüm sivil alanlarda küresel liderliğe oynayan Türkiye'nin yolculuğu olacak" dedi.

TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİ

Togg'un sadece dünyanın en başarılı elektrikli otomobil markalarından biri olmayacağını belirten Fatih Kacır, şunları söyledi: "Beraberinde çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına vesile oluyor olacak. Togg'un otonom sürüş yazılımlarını, Togg'un elektrikli araç yazılım ve donanımlarını yine bu ülkenin milli şirketleri geliştiriyor ve rekabetçi şekilde dünya pazarlarına bu teknolojileri ihraç ediyor olacak."

DEPREM BÖLGESİNİ BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiğini ve yaraların hep birlikte sarılacağını belirten Mehmet Kacır, şunları söyledi: "Depremden etkilenen şehirler özellikle son 10-15 yıllık dönemde bölgenin parlayan yıldızı haline gelmiş şehirler. Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ve diğer tüm şehirlerimiz son dönemde büyük bir atak içerisinde. Biz asla bu şehirlerimizi yalnız bırakamaz, asla onları gözden çıkaramayız. Sadece Kahramanmaraş'ta 2015'te sanayinin ekonominin içindeki payı yüzde 40 iken, bu payı son 6-7 yıl içerisinde yüzde 51'e çıkarmayı başarmışız ve daha gidecek çok yolumuz var. İnşallah bütün bu yolculukta başta MÜSİAD olmak üzere tüm sivil toplum paydaşlarımızla el ele verecek ve bölgenin yeniden ayağa kalkabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyor olacağız."