Tofaş, Linea'nın üretimini durdurdu!

Türkiye'de birçok kişinin ilk 0 km otomobili olan, sevilen ve sevildiği kadar da sorunsuz olan Fiat Linea, bugün son kez banttan indirildi!

1

Tofaş’ın 2007 yılında üretimine başladığı ve üretildiği yıldan bu yana birçok satış rekoru kıran, taksicilerin ve filoların vazgeçilmezi olan Fiat Linea’nın üretimine 10 yıl sonunda veda edildi.

Üretildiği ilk yıldan beri uygun fiyatı, sunduğu donanımları, ekonomik motorları ve sorunsuzluğu ile bilinen Fiat Linea, Tofaş’ın Bursa fabrikasında yapılan törenle banttan son kez indirildi. İlk nesli ile birçok kişiyi 0 km otomobil sahibi yapan Linea, ikinci nesli ile de çok sevilmişti. 2008 yılında AutoBest ödülünün de sahip olan Linea, artık Arjantin’de Cronos adı ile üretilecek.

Türkiye’de ilk üretime başladığı dönemden bu yana yıllık 60 bin adet üretilen ve 2012 yılında yapılan yenileme operasyonu ile bu satış rakamını sürekli güncel tutan Linea, özellikle taksi esnafının ve filoların vazgeçilmez aracı olmuştu. 10 yılda 500 bin adetten fazla üretilen Linea, Tofaş’ın Egea üretimini arttırması için artık üretimden kaldırıldı. Linea bundan böyle Fiat’ın Arjantin’de bulunan fabrikasında Cronos adı ile üretilecek.