Tesla, yıl sonuna kadar yok olabilir

Tesla’nın elinde bulunan nakit, gerekenden fazla harcamalar nedeniyle yok olmak üzere.

1

Tesla’nın Model 3 modeli üzerinde yaşadığı sıkıntılar, Tesla’nın normalden daha fazla para harcamasına neden oluyor. Bu harcamalar sonucunda nakit rezervi kritik seviyeye ulaşan Tesla, yıl sonuna kadar borçlanabilir.

Tesla’nın 2018’in ilk çeyreğinde en verimli ilk çeyreğini yaşamış olması Model 3 üretiminin artışına neden olsa da, üretim hedeflerine halen ulaşılabilmiş değil. Bu sıkıntılar nedeniyle 2017 yılından bu yana hisselerinde %24’lük düşüş yaşayan Tesla, tüm bunlara rağmen otomotiv tarihinde en hızlı yükselen firma olduklarının üstünü çizmeyi ihmal etmiyor. Bloomberg’in araştırma sonuçlarına göre ise firmanın geleceği şüpheli.

Bloomberg’in elde ettiği değerlere göre Tesla, dakikada 6500 dolarlık harcama yapıyor. Eğer bu araştırma sonucu doğru ise marka günde 9.360.000 dolarlık harcama yapıyor.  Çok yüksek miktarda harcama yapan Tesla, Bloomberg’in haberine göre elindeki para rezervini hızla tüketiyor. Son 1.5 yıldır eksi yönde ilerleyen para akışı son dönemde ise oldukça hızlanmış durumda. Bunlara rağmen yeni projelerinden vazgeçmeyen firma, Tesla Semi, Model Y isimli bir Pick-up ve Tesla Roadster isimli bir spor otomobil üretme planlarını halen aktif tutuyor. Yaklaşık 40 bin çalışanı bulunan Tesla, ettiği kar ile ne yazık ki işçilerinin ücretini dahi ödeyemiyor ve kasadan harcamaya devam ediyor.