Tesla Roadster uzaya gidiyor

Elon Musk’ın hayali olan uzaya otomobil yollama hayali gerçekleşiyor. Tesla Roadster 6 Şubat’ta uzaya gidiyor.

1

(aksam.com.tr/Çağatay Uğur)

Tesla ve Space X firmasının CEO’su Elon Musk’ın Aralık ayında tanıtımını yaptığı Falcon Heavy roketleri, uzayda yaşamın ilk adımlarını atacak. Elon Musk, Falcon Heavy’nin ilk deneme yükünün Tesla Roadster olacağını açıklamıştı. Çoğu kişinin inanmadığı bu deneme için Elon Musk yük rampasına yüklenmiş Tesla Roadster’ın görselini paylaşarak biz hazırız mesajı vermişti. Elon Musk’ın bugün yaptığı açıklamaya göre de Falcon Heavy isimli roket 6 Şubat tarihinde uzun bir yolculuğa çıkacak.

Tarihin en uzun yolculuğu olacak

Elon Musk yaptığı açıklama da içinde Tesla Roadster’ın da olduğu Falcon Heavy roketinin uzayda 1 milyar yıl boyunca kalacak. Eğer kalkışta sorun yaşanmazsa bu roket uzayda en uzun kalan roket olacak. Elon Musk’a neden böyle deneme yaptığını soran takipçiler gelen cevapla şaşırdılar. Elon Musk, “İstersek beton ve ya metal kütle de yollayabiliriz. Fakat bunlar sıkıcı şeyler. Uzaya giden ilk otomobilin Tesla olması benim isteğim” dedi ve takipçilerini fazlasıyla şaşırttı.

Falcon Heavy roketi hakkında: Falcon Heavy roketi Space X firması tarafından yapılan ve uzayda yaşam çalışmalarının ilk denemesi olacak bir roket. Dünyanın en büyük jetlerinden olan Boeing 737’nin kütlesini rahatlıkla kaldırabilen model, uzaya yaşam ve inşaat malzemelerinin gönderilebilmesi amacıyla inşa edildi.