Taşıt Kanunu'nda yapılan değişiklikle artık yabancı taşıt edinilmeyecek

Taşıt Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, bazı makamlar dışında, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

1

Taşıt Kanunu kapsamında edinilecek taşıtların menşesinin, silindir hacimlerinin ve diğer niteliklerinin belirlenmesine dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, Kamu Bas¸denetc¸isi, üniversite rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Kurmay Bas¸kanlıkları, Ordu, Kolordu, Tu¨men, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt Ic¸i Bo¨lge Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı, general veya amiral ru¨tbesi ile fiilen is¸gal edilen digˆer bu¨tu¨n makamlar ile bakanlık mu¨stes¸arları, du¨zenleyici ve denetleyici kurum bas¸kanları, Emniyet Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Ankara, Istanbul, Izmir Emniyet Mu¨du¨rlu¨kleri ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ile Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilecek. 

Bunların dışında, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

(AA)