Tamamen elektrikli olarak yollara çıkacak

Porsche’nin orta büyüklükteki SUV’u Macak, 2. neslinde tamamen elektrikli versiyonu ile yollara çıkacak

(TM Dijital Haber Merkezi)

Elektrikli otomobillerin çoğaldığı dünyada markaların içten yanmalı motorlara veda etmeleri de hızlanıyor. Bunlardan biri olan Alman Porsche markası, elektrikli otomobiller konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Taycan modeli ile elektrikli otomobil üretiminde attığı adımları dünyaya gösteren marka, elindeki modelleri giderek elektrikli olarak piyasaya sürüyor. Firma daha önce elektrikli SUV modeli üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Yeni Macan hakkında açıklama yapan Porsche, aracın yeni neslinin tamamen elektrikli olacağını söyledi. Teknik detayları hakkında bilgi verilmeyen aracın Taycan modelinin güçlü versiyonlarında olacak olan ikiz motorlu dört tekerlekten çekişli bir sisteme sahip olması bekleniyor.

ELEKTRİKLE EN İYİ UYUM SAĞLAYAN MARKA

Macan’ın ilk tasarlandığı günden bu yana elektrikli motor seçeneklerine sahip olabilecek alt yapıya sahip olduğunu söyleyen Porsche Başkanı Oliver Blume, “Elektromibilite ve Porsche mükemmel bir şekilde bir araya geliyor. Sadece yüksek verimli bir yaklaşımı paylaştığı için değil, sportif karakteri de çok iyi desteklediği için” dedi.

İki yıldan fazla süredir Porsche’de geliştirilen yeni Macan, kardeş şirketi olan Audi tarafından geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) araç platformuna sahip ilk model olacak.

Taycan ve Taycan Sport modellerinde yer alan J1 platformunun aksine gelişime daha açık olan PPE platformu, değişken dingil mesafesi ve iz genişliğine sahip olmasıyla birçok modelde kullanılabiliyor.

Yeni Porsche Macan konseptinin bu yıl gösterilmesi bekleniyor ancak söylentiler aracın 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda aracın ortaya çıkabileceğini söylüyor. Macan’ın saf elektrikli olma planını duyuran Porsche, aracın üretimine de Leipzig fabrikasında üretime devam edeceğini açıkladı.