Takata hava yastıkları ölüm saçmaya devam ediyor

Japon hava yastığı üreticisi Takata’nın sebep olduğu skandal bitmek bilmiyor. Şimdi ise Detroit’te bir kişinin ölümüne neden olan hava yastığı 15 milyonun üzerindeki araç kullanıcısının riske girmesine neden oluyor.

Japon üretici Takata, dünyanın en büyük skandalına yol açmıştı. Üretiminde hata bulunan hava yastıkları, içerisinden fırlayan parçalar ile araç içerisindeki kişileri korumak yerine öldürüyor. Assosicated Press’in yaptığı habere göre hatalı

Takata hava yastıkları bir kişinin daha ölümüne neden oldu. 2002 model Honda kullanan sürücü ve arka koltukta oturan 3 çocuğu bu kaza sonrasında yaralandı. Ağır yaralanan sürücü, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 34 yaşındaki sürücünün ölüm nedeni ise hava yastığından çıkan şarapnel parçaları. Saatte yaklaşık 300 km/s hızla fırlayan parçalar, bir mermiden daha çok zarar veriyor. 48 km/s hızla olan bu kaza, ölümlü olan 22. Kaza olarak kayda geçti.

Toyota, Ford, Honda, Audi, BMW, Chevrolet, Ferrari, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Mazda, McLaren, Mercedes, Mitsubishi, Subaru, Tesla, Volkswagen firmalarının araçlarının birçoğu bu üretim hatası nedeniyle geri çağırıldı. Sizlerin araçları da geri çağırılan araçların içerisinde ise en kısa sürede servise uğramalısınız.