SUV model ailesi tamamlandı

Satılan her iki araçtan birinin SUV olduğu pazarda yeni modeller rekabeti körüklüyor. Son olarak Renault D SUV model Rafale ve yenilediği B SUV Captur'u satışa sunarak rekabete katıldı.

SÜMER DEMİRCİLER

Türkiye otomobil pazarında tüketicilerin açık ara tercihi olan SUV modellerin payı yüzde 55'e yükselirken sedanların payı gerilemeye devam ediyor. Markalar pazara sundukları yeni SUV modelleriyle rekabeti daha yükseltiyor. Son olarak pazarın önemli oyuncusu Renault tümüyle yeni bir model olan D SUV Rafale'yi ülkemizde ilk kez satışa sunarken, B SUV modeli Captur'u yenileyip model ailesini tamamladı. Yeni Renault Rafale ile SUV ailemizin eksik parçasının tamamladık diye konuşan, MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, "D-SUV segmenti, Türkiye gibi SUV'yi giderek daha çok seven ve daha çok sahiplenen bir ülke için ilgi çekici bir segment. Yeni Renault Rafale ise gerek üst düzey dizaynı gerekse son teknoloji donanımlarıyla kullanıcılarına benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatmak üzere üretilen ve D-SUV segmentinin bir numaralı oyuncusu olmak için pazara giriş yapan benzersiz bir model" açıklaması yaptı.

EN LÜKS RENAULT

Fransız üretici Renault'nun ürün gamının en üstüne konumlanan D SUV modeli Rafale Selçuk Havaalanı'nda başlayan ve Bodrum'a uzanan rotada yapılan lansmanı ile iddialı bir giriş yaptı. Adını Renault'nun Fransız havacılık endüstrisindeki prestijli geçmişi ve 1934 yılında 445 km/s hıza ulaşan Caudron-Renault Rafale uçağından alan yeni model, CMF-CD platformu üzerine yükseliyor. Hafif yükseltilmiş fastback tarzıyla SUV coupe tasarımıyla dikkat çeken Rafale ülkemiz pazarına 200 beygirlik E-Tech tam hibrit motor ile sunuluyor. Zengin bir standart donanıma sahip, gelişmiş 4Control dört tekerlekten yönlendirme teknolojili model sıfırdan 100 km/s hıza 8,9 saniyede ulaşırken, 80-120 km/s ara hızlanmasını 5,6 saniyede tamamlıyor. Fabrika verisi 100 km'de 5 ll yakıt tüketen Rafale, 2.6 milyon TL fiyat etiketine sahip.

CAPTUR ÇITAYI YÜKSELTTİ

Markanın pazara yeni sunduğu D SUV Rafale ile birlikte, B SUV sınıfının en çok satan modellerinden olan Captur da geçirdiği makyaj operasyonuyla çıtayı yükseltti. Yaklaşık 10 yıl önce ilk kez yollara çıkan ve 90 ülkede iki milyondan fazla satan Renault Captur, SUV sınıfının en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Yeni Esprit Alpine donanım seviyesiyle iç ve dış tasarımda daha sportif bir karakter ortaya koyan modelin iç mekânını ise yeni döşemeler ve yeni ekranlar süslüyor. Yeni Renault Captur, mild hybrid EDC 160 beygir ve E-Tech full hybrid 145 beygir versiyonu da dâhil olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Yeni Captur'un fiyatı 1.59 milyon TL'den başlıyor.