Subaru Forester yeni yüzüyle ortaya çıktı

Subaru’nun Forester modeli özellikle Amerika ve Avrupa kıtasındaki Subaru severleri meraklandırmayı başarmıştı. İste karşınızda yeni Subaru Forester…

Subaru yeni Impreza ve XV ile yeni global platformunu kullanmaya başladı. Forester’da bu yeni platformun yeni üyesi olarak karşımıza çıktı. Yeni Forester daha kaslanan yapısı ve ufak değişiklikleri ile ön plana çıkıyor. Eski neslinden çok farklı görünmeyen otomobil, tamamen yenilenmiş olmasına karşın aynı görüntüyü koruyarak herkesi şaşırttı. İlk olarak 2.5 litre Boxer motor ile sunulacak olan Forester, bu motorda daha ekonomik olmayı vaat ediyor.

İlk etapta dizel seçenekleri sunulacak olan otomobilin, Levorg’da bulunan 1.6 litre turbo benzinli motorla da sunulması bekleniyor. Subaru’nun Lineertronic adını verdiği sanal oranlı CVT şanzımana sahip olan otomobil, Subaru’nun yarı otonom sürüş sistemlerini de sunuyor. Yenilenen iç mekanda ise aslında eski görüntü korunuyor. 6.5 ve 8 ,mç boyutundaki iki ekrana sahip olan otomobilin en büyük rakipleri ise Toyota RAV4 ve Honda CR-V.