Skoda Superb Sedan modeli... Dünyada en çok Türkiye'de satılıyor

Yeni Skoda Superb Sedan modelinin dünyada en çok Türkiye'de satıldığını açıklayan Skoda CEO'su Zellmer, “Geliştirirken Türk tüketicilerin de beklentilerini değerlendiriyoruz. Türkiye olmasa üretimi bitirirdik” dedi.

SÜMER DEMİRCİLER

Son yıllarda birinciliği SUV'lara kaptırssa da sedan modeller Türkiye pazarında çekiciliğini korumaya devam ediyor. Geniş bagaj hacimleri, sundukları sürüş konforu ve prestijiyle lüks sedan modeller pazarın gözdelerinden. Bu sınıfın güçlü oyuncularından Skoda Superb de Türkiye için en önemli modeller arasında yer alıyor. İlk üç nesilde ülkemizde toplam 55 bin adetlik satışa ulaşan D sınıfı model Skoda Superb, dördüncü neslinde de iddiasını daha da yukarıya taşımayı planlıyor. 2024 sonuna sonuna kadar 25 bin adet, 2025 yılında 30 bin adet üretilmesi beklenen Skoda Superb Sedan'ın 12-15 bin adetlik büyük bölümü ülkemizde satılacak.

ANA PAZARI TÜRKİYE

Yenilenen Skoda Superb'in sedan versiyonunun en büyük pazarının yıllardır Türkiye olduğunun altını çizen Skoda CEO'su Klaus Zellmer, Türkiye'nin Skoda dünyasında çok büyük önemi bulunuyor. Yüce Auto geçen yıl harika işler yaptı. Tüm zamanların satış rekorunu kırdı. Skoda dünyası içinde 'Yılın Distribütörü' ödülünü aldılar. 2024'te yüksek performanslarının devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Yenilenen Skoda Superb'in Prag'daki uluslararası test sürüşlerinde Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zellner, "Açıkçası Türkiye pazarı olmasaydı, Superb Sedan modelimizi üretmezdik. Sadece sizin için üretiyoruz diyebilirim. Superb'in küresel satışlarının yarısı Türkiye'de gerçekleşiyor. Her ne kadar sedanların payı SUV'lar karşısında azalsa da Superb D sınıfında öne çıkıyor. Skoda olarak Türkiye, dünyada sekizinci, Avrupa'da 7'nci büyük pazarımız, bizim için çok değerli. Birçok yeni Skoda modeli bu yıl pazara sunulacak" açıklaması yaptı.

YÜZDE 30'U HEMEN SATILDI

Bu aydan itibaren yeni nesil Superb modellerini yollarda görmeye başlayacağız" açıklaması yapan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, "Yılsonuna kadar toplam 45 bin adetlik hedefimiz içinde yeni Superb, önemli bir yer tutuyor. Geçen yıl bu segmentte ilk sıradaydık ve şimdi yeni neslin gelmesiyle birlikte hedefimiz yine bu sınıfta birinci olmak. Bu yıl için Superb modelinden tedarik süreçlerine bağlı olarak 12-15 bin adet aralığında bir satış performansı elde etmeyi hedefliyoruz. İddialı bir fiyatla lansman dönemini başlattık ve şu ana kadar sadece ön talep ile 5 binin üzerinde başvuru aldık ve bu rakam giderek artıyor. Bu rakam yılın geri kalanında sunacağımız araçların yaklaşık yüzde 30'unu temsil ediyor ve ilgi bizi çok mutlu etti" dedi.

Skoda Genel Müdürü Zafer Başar yıl sonuna kadar 12-15 bin adet Superb satacaklarını açıkladı.

Beş metreye yaklaşan boyuyla sınıfının en büyük modellerinden olan Superb, aynı zamanda sedan versiyonunun üretimi biten kuzeni VW Passat'ın da boşluğunu dolduracak.

ÜST SINIFTAN MÜŞTERİ GELİYOR

Segmentinin en önemli oyuncularından biri olarak öne çıkan Superb'in müşteri profili hakkında da konuşan Başar, "Superb müşterilerimizin dörtte birinin, yani yüzde 25'inin daha üst sınıflardan geldiğinin altını çizmeliyim. Müşterilerimizin geri kalanının önemli bir bölümü ise zaten öncesinde Superb kullanan müşteriler ve onlar tekrar alımlarını yapıyorlar. Bir kısım ise diğer markalardan Skoda'ya geçiş yapanlara ait.

HEDEF İLK BEŞE GİRMEK

Büyümek için önemli bir fırsat yakaladıklarının altını çizen Başar, "Şu anda yedi modelimizin beşinde güncellememiz mevcut. Scala, Kamiq ve Octavia makyajlanırken, Kodiaq ve Superb modellerimizin yeni nesilleri Türkiye'de satışa sunuluyor. Tüm ürün gamıyla gençleşmemizin yanı sıra önümüzdeki yıl tamamen elektrikli Enyaq modelimizi Türkiye'ye getireceğiz. İlk 5 içinde olmak hedefimizden vazgeçmediğimizi çok açık yüreklilikle söylüyorum. Çünkü şu an toplam binek pazarının yüzde yüzde 92'sini temsil eden, ürün çeşitliliği olarak en geniş markadan söz ediyoruz" dedi.

BENZİNLİ DİZEL VE HİBRİT

Sedan ve combi karoser seçenekleriyle satışa sunulan yeni nesil Skoda Superb Sedan, 150 beygir güç üreten 1,5 litrelik TSI mHEV hafif hibrit motorun yanı sıra 265 beygirlik 2,0 litrelik TSI benzinli motor veya 193 beygirlik 2,0 TDI dizel motorla tercih edilebiliyor. Superb Sedan'da yer alan 2,0 litrelik motorlarda dört tekerlekten çekiş sistemi de sunuluyor. Superb Combi ise, 1,5 litrelik TSI mHEV hafif hibrit motorla alınabiliyor. Tüm motor seçeneklerinde DSG otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Superb Sedan, 1 milyon 950 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılırken, Superb Combi modelinin fiyatıysa 2 milyon 550 bin TL'den başlıyor.