Skoda Kodiaq ile yeni kulvarlara yelken açıyor

Çek marka Skoda’nın ilk SUV'u Kodiaq, 2017 ilk çeyrekte ülkemizde de satışa çıkacak. 5 metreye yaklaşan boyuyla sınıfının en büyük modellerinden Kodiaq'ta 7 kişilik versiyon ve 4x4 sistemi de bulunacak.

Tüm dünyada her geçen yıl yükselen SUV pazarına yeni oyuncu geliyor.  Çek üretici Skoda’nın ilk SUV modeli olan Kodiaq, 2017 mart ayından itibaren Türkiye pazarına sunulacak. 5 metreye yaklaşan boyuyla dikkat çeken yeni modelin 5 ve 7 koltuklu versiyonları da bulunuyor. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Kodiaq’ın, her anlamda farklı bir ürün olduğuna dikkat çekerken, marka açısından gerek Türkiye gerekse de dünya pazarlarında yeni bir sayfa açacağını belirtti.

TÜRKİYE’YE BÜYÜK ALKIŞ 

Kodiaq dünya basın konuşan tanıtımında Skoda Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn, Türkiye’den duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye, Skoda’nın bulunduğu ülkeler içinde en başarılısı, tebrik ediyoruz” diyerek diğer ülke katılımcıları alkışlattı. 4 yıldır Skoda Genel Müdürlüğü görevini sürdürdüğünü belirten Senyücel de, “Skoda gibi bir markada böyle bir ekiple çalıştığım için çok şanslıyım” dedi. Son 4 yıllık süreçte Skoda markası olarak 18.inci sıradan 10'uncu sıraya yükselme başarısı gösterdik” diye konuştu.

İKİ MOTORLA GELECEK 

"Kodiaq için henüz fiyatlandırma çalışmaları devam ediyor" açıklaması yapan Şenyücel, “Güvenlik ve konfor donanımlarından ödün vermeden başlangıç fiyatının 90-95 bin lira bandında olmasını öngörüyoruz. ÖTV, kur ve yeni model yılı artışı farkını asgari düzeyde yansıtmaya çalışacağız. 5 veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Farklı güçlerdeki 1.4 lt TSI benzinli ve 2.0 lt TDI dizel motorlarla satışa sunacağız” diye konuştu. 

BENZİNİN PAYI ARTACAK 

Senyücel, ÖTV’deki artışın benzinli motorların payını arttıracağını belirterek önümüzdeki yıl yüzde 58-60’lardaki dizel payının yüzde 50’nin altına inebileceğini söylerken, ayrıca ÖTV düzenlemesi nedeniyle daha küçük ve donanım seviyeleri daha sade araçların pazarda daha fazla talep göreceğini de öngördüklerini belirtti. Aralık ayının sonunda 40. yetkili satıcı ve bayinin açılışını yapacaklarını belirten Senyücel “Kodiaq çok beğenildi ve bayilerimiz çok ön talep aldı. 2017 yılı 9 aylık dönemde yaklaşık 2 bin 400 adet satmayı planlıyoruz. Toplam pazarda ise 2016 yılını 28 bin 500 adetlik satışla 10. sırada kapatmayı öngörüyoruz” diye konuştu.

ARALIK AYI FIRSAT 

Pazarı ve ÖTV artışını değerlendiren Senyücel, birçok markanın aralık ayında düzenleyeceği kampanyalarla ÖTV artışını bir şekilde sübvanse edeceğini belirterek “Otomobil almak için aralık ayı adeta bir fırsata dönüşmüş durumda. ÖTV artışının ardından yavaşlama beklerken, sadece ilk gün durağanlık yaşandı. Kurlardaki artış henüz gerçek anlamda yansıtılmadığı için de aralık ayı tam bir fırsata dönüşmüş durumda” dedi. 

Akıllı 4x4 çekiş sistemi

Skoda Kodiaq’da yeni nesil akıllı 4x4 çekiş sistemi de sunuluyor. Müşteriler 1.4 TSI 150 beygir benzinli veya 2.0 TDI 190 beygir dizel motor seçeneği ile bu özelliğe hem de DSG otomatik şanzıman ile sahip olabilecekler. Yeni modelde, Adaptif Dinamik Şasi Kontrolü sistemi isteğe bağlı olarak alınabilecek.