Sipariş verenler test için gidiyor

AVM'lerde önceki gün sergilenmeye başlayan Togg büyük ilgi görüyor.

Bazı AVM'lerde önceki gün sergilenmeye başlayan Togg büyük ilgi görüyor. Otomobili ziyaret eden vatandaşlar araç hakkında bilgi alarak deneyim sağlarken, ziyaretçiler arasında sipariş verenlerin olması da dikkat çekiyor. Ümraniye Meydan AVM'deki deneyim merkezinde aracı görmek için gelen Celal Dizdar, "Pendik'ten buraya geldim, aracı gördüm harika bir araç. Aslında C-SUV olarak gözüken ama D segmentinde bir araç. Bu kadar kısa bir sürede büyük bir başarı. Böyle bir araba yapmak harika bir şey. Sipariş verdim, en üst modelini tercih ettim" dedi.

Aracı sipariş veren Ahmet Çoşkun ise "Araç inanılmaz. Ben, uzaktan geldim sipariş de verdim zaten. İnanılmaz kaliteli bir araç. Bizim arabamız, Türk malı. En dolu modelini sipariş verdim. Seçtiğim renk de buradaki ile aynı. Arabayı canlı görmek için geldim, inanılmaz güzel" şeklinde konuştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği otomobil yaklaşık 2 ay boyunca AVM'de kalacak. Togg için ön sipariş süreci 24 Mart Cuma gününe kadar devam edecek. Çekiliş 28 Mart Salı günü noter huzurunda gerçekleştirilecek. Çekiliş sonucunda sipariş hakkı kazanan kullanıcılar belirlenmiş olacak.

41 BİN KİŞİ TALİP OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önceik gün yaptığı açıklamada Togg için ön sipariş veren kişi sayısının 41 bin olduğunu duyurmuştu. Togg önceik gün de saygın teknoloji yayını Exhibitor tarafından dünyanın en büyük teknoloji markalarının buluştuğu CES2023'te 3200'den fazla katılımcı arasından en iyi 4'üncü marka seçilmişti.

CAM BİBLOLARINA TALEP YOĞUN

Togg'un ön siparişe sunulmasıyla, Eskişehir'de camdan çeşitli Togg bibloları yapan ustaların işleri yoğunlaştı. Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi'ndeki atölyede cam sanatçısı Ahmet Geçili "Siparişlerimizi sıraya sokmaya mecbur kaldık. Artan taleplerden dolayı bir CNC makinesi aldık. Biz Togg'un ilk çıkan modelinin cam biblosunu yapıyoruz" dedi.