Seat'ın ilk elektrikli otomobili tanıtılacak

İspanyol otomobil üreticisi Seat, ilk gerçek elektrikli otomobilini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterecek. Bu çalışma sonrasında ise plug-in hibrit bir Leon satışa sunulacak.

(TM Dijital Haber Merkezi)

Volkswagen Grubu hızla elektrikli hayata geçiyor. Elektrikli otomobiller için geliştirilen MEB platformunu tüm markalarına yayan grup, Seat markasında da bu platformu kullanacak. Volkswagen ID hatch, Skoda Vision E gibi modellerde kullanılan bu platform, grubun tüm elektrikli otomobillerinde yer alacağa benziyor.

Seat’ın elektriklenme sürecinde ortaya çıkan Minimo konsepti ile elektrikli hayatın nasıl olacağını gösterdiklerini söyleyen Seat’ın patronu Luca de Meo, “Volkswagen’den sonra MEB platformunu satış modellerinde kullanan ikinci marka biziz. Bu da Seat’ın ne kadar yükseğe konumlandırıldığını bizlere gösteriyor. Son 5 ya da 6 yıl boyunca elde ettiğimiz başarılara baktığınızda Seat’ın Volkswagen Grubu’ndaki rolünü görebilirsiniz. Hatta sadece Seat Leon’un satışlarına bakmanız yeterli” dedi.

ÜRETİME HAZIR

Seat’ın Tasarım Şefi Alejandro Mesonero, elektrikli konsept otomobilin üretim tasarımına yüzde 97 oranında benzediğini söyledi. Yetkililerin söylediğine göre bu konsept otomobil yaklaşık olarak 500 km menzile sahip olacak. Bu menzil Skoda ve Volkswagen tarafından söylenen menzil ile neredeyse aynı.

2020 yılında Seat’ın ilk elektrikli otomobili olan Mii’nin, A segmentinde büyük bir rol oynayacağı ve bu otomobilin az öncelikli otomobiller arasında olduğunu söyleyen Seat Ar-Ge müdürü, yeni aracın Volkswagen ID Hatchback’ten daha uzun olduğunu da söylüyor.

YENİ LEON HİBRİT MARKA İÇİN BİR İLK

Seat’ın ilk hibrit otomobili olan Leon Plug-in Hybrid, neredeyse hiçbir detayı belli olmayan bir otomobil. Ancak tahminlere göre Volkswagen Golf GTE ile benzer güç sisteminin biraz daha güncellenmiş versiyonuna sahip olacak olan bu araç, yeni bir bilgi eğlence sistemi ile de gelecek. Hibrit Leon’un ardından doğal gazla çalışan bir motor seçeneğine de sahip olacak otomobilin ne zaman yollara çıkacağı ise tam bir muamma.