Satışlarının yarısı elektrikli olacak

Elektrikli, benzinli ve hibrit motorlu SUV versiyonları bulunan MG ailesi yüzde 100 elektrikli yeni MG4 ile büyüdü. Markanın hedeflediği 7 bin adetlik satışın yüzde 50'si elektriklilerden oluşacak.

Sümer Demirciler

Yeni modeli Doğan Trend Genel Müdür Yardımcısa Tibet Soysal ve CEO Kaan Dağtekin birlikte tanıttı.

MG ile elektrikli modellerde iyi bir çıkış yakalayan Doğan Trend Otomotiv, Türkiye pazarında en bilinen elektrikli modeli yeni ZS EV'nin yanına ikinci modeli MG4'ü de ekledi. Çin'den gelen elektrikli otomobillere getirilen ek vergiye rağmen ana firmanın desteğiyle rekabetçi bir fiyat yakalayan marka, yeni modeli MG4 Electric'i 996 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. 435 km menzilli versiyonsa 1 milyon 269 bin TL'den satılıyor. Comfort versiyonda 170 beygir güç ve 350 km menzil, Luxury versiyonda 204 beygir güç ile 435 km menzil seçenekleri sunan MG4 Electric, hem şehir içi hem uzun mesafeli kullanımlara uygun olmasıyla da öne çıkıyor. Yeni model ayrıca şehir içi kullanımlarda 577 km'ye varan menzili ile dikkat çekiyor.

HEMEN TESLİM AVANTAJI

Yakın zaman önce Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız almayı başaran MG4 Electric'in her iki versiyonunda da MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemleri standart olarak yer alıyor. Yeni MG4 Electric için de hemen teslim avantajı sunduklarını belirten Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, "Yeni ZS EV'den sonra MG4 Electric ile elektrikli ürün gamımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz. Yeni modelimiz Türkiye pazarında da güçlü bir oyuncu olacak. Hatta ilk parti araçlarımız daha gelmeden yolda satıldı. 2023 yılı satış hedefimiz 2000 adet" dedi. MG markasının elektrikli otomobillerinin en dikkat çekici özelliklerinden biri olan V2L teknolojisi MG4 modelinde de bulunuyor. Bu özellik sayesinde MG4'ün bataryasındaki elektrik enerjisini bir kablo vasıtasıyla dışarıya aktarmak ve enerjisini paylaşmak mümkün. Sessiz ve sıfır emisyonlu bir jenaratöre dönüşebilen MG4 bu özelliğiyle dışarıya 3,3 kW gücünde elektrik enerjisi verebiliyor.

ELEKTRİKLİ DENİZ BİSİKLETİ

"Mobilite dünyasında bisikletinden otomobiline kadar her alanda yer almayı planlıyoruz diye konuşan Doğan Trend Otomotiv CEO'su Kaan Dağtekin, "İlk yıllarda kurduğumuz 11 kişilik bir ekiple elektrikli otomobilleri anlatıyorduk. Son olarak elektrikli deniz bisikletini pazara sunmaya hazırlanıyoruz. Haziran ayında lansmanını yapacağız" açıklaması yaptı.

İLK BEŞE GİRECEK

Yılbaşında 5 bin olarak koydukları toplam MG satış hedefini 7 bin adet olarak güncellediklerini belirten Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, "Satışlarımızın yüzde 50'sini elektrikli modeller oluşturacak. Önümüzdeki yıl Avrupa pazarında Türkiye olarak satış sıralamasında ilk beşe girmeyi planlıyoruz" dedi. Soysal, "Deprem sonrası artan vergiler sonrası ana firmamız SAIC, daha ulaşabilir fiyatlar için destek oluyor" diye konuştu.