Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: 100 yıllık markalarla yarışta biz de varız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin 2022'nin sonunda banttan inmiş olacağını belirterek “100 yıllık markalarla yarışta biz de varız” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2022 yılının sonunda arabalarımızın banttan indirileceğini biz zaten ilan etmiştik. Şu anda o takvimde bir değişiklik gözükmüyor. İnşallah bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda Türkiye'nin Otomobilinin seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız" dedi. Varank şunları söyledi: "Baktığımızda bu fırsatı doğru zamanda yakaladığımızın farkındayız. İnşallah Türkiye'nin Otomobili Projesi de TOGG ile birlikte neticeye erdirildiğinde burada gerçekten başarılı bir şekilde, bu sektörde yer almış olacağız."

ŞANSIMIZ YOKTU AMA

Bakan Varank "Bütün markalar elektrikliye geçiyor. Avrupa'nın her tarafında pil yatırımları ilan ediliyor. Biz aslında tam zamanında bu otomobil projesini başlatmış olduk. Zaten şu anda 100 yıldır otomotiv üreten markalar var. Bizim onlarla aynı kulvarda yarışa girip onları geçme şansımız yoktu ama onlarla aynı zamanda elektrikli otomobil piyasasına girdiğimiz için artık bu yarışta biz de varız diyebileceğiz" dedi.

TOGG, ELEKTRİKLİ OTOYA İLGİYİ ARTIRDI

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram "Ne zaman ki TOGG'un lansmanı yapıldı, fabrika temeli atıldı, Cumhurbaşkanımız çıktı TOGG kullandı, tüm ülke ilgi gösterdi. İnanılmaz bir olumlu tepki aldık" dedi.

LASTİK DEVİNDEN TÜRKİYE'YE AR-GE MERKEZİ

Bakan Varank, Kocaeli'nde Prometeon Lastik Grubu yeni Ar-Ge Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Varank "Ar-Ge Merkezi sayesinde bundan böyle tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri, Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak. Şu ana kadar TÜBİTAK ile 30 ortak proje ve 8 patent geliştiren Prometeon'un kapasitesi, yeni Ar-Ge yatırımlarıyla daha da artacak" dedi. Varank Türkiye'nin dünyanın en kârlı ve güvenli limanı olduğunu da söyledi.