Renault’dan geleceğin sürüşünün ipuçları

Fransız üretici Renault hem otonom hem de sıfır emisyonlu elektrikli modeli SYMBIOZ prototipiyle 2023 hedeflerini ortaya koydu. Boyu 5 metreye yaklaşan araç güçlü motorlarıyla son derece hızlı.

Renault, otonom olarak tasarlanmış ilk süratli prototip olan SYMBIOZ demo car test sürüşleri ile markanın kısa vadeli 2023 vizyonunu sergiledi. Yeni model sürücüyü tüm dinamik sürüş görevlerinden kurtarıyor. Sürücünün önündeki yola konsantre olmasına artık gerek kalmaksızın otomobil, önünde meydana gelen beklenmedik bir olay nedeniyle risk altında kaldığında güvenli bir yere yönlendiriliyor. Yolculuk evden başlıyor ve yolcunun kişisel ajandası evdeki TV’de gösteriliyor, akıllı telefon, tablet veya PC aracılığıyla güncelleniyor ve otomobil ile ev arasında paylaşım sağlanıyor. Ayrılmadan on beş dakika önce otomobille ve yolculukla ilgili bilgiler gösterilebiliyor.

GÜÇLÜ MOTORLAR

Avrupa’da elektrikli otomobil pazarının öncüsü olan Renault, otonom modelinde de sadece elektrik motorlarına yer vermiş. 4CONTROL sistemi, otomobilin yol tutuşunu üst seviyelere taşırken, motorlar toplam 500 kW güç ve 660 Nm tork üretiyor.  Otomobil 0’dan 100 km/s hıza 6 sn’de ulaşıyor.