Renault'dan Bursa'ya 400 milyon euro yeni yatırım

Renault Bursa fabrikasında 400 milyon euro yatırımla 2027'ye kadar 4 yeni model üretilecek. İlk model Renault markasıyla banttan 2024 ortasında çıkacak yeni Duster olacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Avrupa ve Türkiye'nin en çok satan SUV modeli Duster'ın tümüyle yenilenen üçüncü nesli, Bursa fabrikasında Renault markası altında üretilecek. Renault Clio ve Captur'un yanı sıra Dacia Sandero ve Jogger'ı da kapsayan aynı CMF-B platformuna geçen model, 2024 ortasından itibaren bantlardan çıkacak. Hybrid 140, 1.2 lt benzinli ve LPG seçenekleri bulunacak modelde otomatik şanzıman ile 4X4 sürüş modları da yer alacak. Yeni planlamayla Renault dünyasında Bursa fabrikasının önemi daha da artıyor. Markanın yeni stratejisine göre fabrikada 2027'den önce 4 yeni Renault modeli üretilecek. Bu yeni otomobillerden biri Renault Duster olmak üzere 3 adet SUV olacak. Renault olarak bu yeni ürünlerle Türkiye'de B ve C SUV segmentlerinde konumunu daha da güçlendirmeyi planlıyor. Üretilecek 4 yeni model için fabrikaya 400 milyon euro toplam yatırım yapılacak.

7.5 MİLYON ADET ÜRETİM

Renault Markası CEO'su Fabrice Cambolive, şunları söyledi: "Renault ve OYAK birlikte 7.5 milyondan fazla otomobil üretti. Hedefimiz; Türkiye'de pazar lideri olmak, markamızı yeni ürünlerle güçlendirmek. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa'nın değil, dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkrezi haline getireceğiz" dedi. Renault Group Türkiye CEO'su Jan Ptacek de Renault Group'un "Toplam uzunluğu 4 ila 5 metre arasında değişen araç yelpazesi, 2.6'dan neredeyse 3 metreye kadar dört farklı dingil mesafesi uzunluğu olanağı sunuyor' dedi.

SUV'DA BÜYÜYOR

Yeni Renault Duster'ın, Duster modelinin başarı hikayesini sürdüreceğine emin olduğunu belirten MAİS A.Ş. CEO'su Dr. Berk Çağdaş da "Gerçek bir ikon olan Duster, kariyerinin 13 yılı aşkın süresinde dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Duster dünya genelinde 1.7 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Yeni Renault Duster, önceki nesillerini başarılı kılan tüm özellikleri koruyor. Duster ve yeni SUV'larla birlikte, Renault markası tam bir SUV yelpazesine sahip olacak" diye konuştu.