Renault ve Dacİia'ya kardeş marka geldi

Türkiye pazarında Renault ve Dacia'nın yanına Alpine spor markasını da ekleyen MAİS, üç markayı satışa sunmaya başladı. İlk etapta 1.8 lt benzinli motorlarla gelen ikonik Alpine'in daha sonra elektriklileri de satışa sunulacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Geçtiğimiz günlerde 400 milyon Euro'nun üzerinde yatırım açıklayan OYAK ve Renault, Türkiye'deki büyümesini sürdürüyor. Ülkemizdeki markaları Renault ve Dacia'nın yanına Alpine spor markasını ekleyen MAİS, üç markayı satışa sunmaya başladı. İkonik tasarımı ile geçmişten günümüze uzanan Alpine markasının A110, A110 GT ve A110 S versiyonları ilk etapta Türk kullanıcılarla buluştu. İstanbul Sarıyer'de yeni açılan A110 modelinin satışının gerçekleşeceği Alpine Center İstanbul, markanın uluslararası genişleme stratejisi çerçevesinde dünyadaki 155. satış noktası olurken Türkiye ise uluslararası pazarda Alpine'i temsil eden 5. ülke unvanını kazandı.

275 KM/S SON HIZ YAPIYOR

Alpine'in satışa sunulan üç versiyonunda da 4 silindirli 1.8 turbo benzinli motor ve yedi vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor. A110 252 beygir gücüne ve 320 Nm maksimum torka sahipken, A110 GT ve A110 S versiyonları 300 beygir gücünde. A110 ve A110 GT versiyonları 250 km/s son hıza ulaşabiliyorken, A110 S aero kit olmadan 260 km/s hıza, aero kitle birlikte ise 275 km/s hıza kadar ulaşabiliyor. A110'in fiyatı 5.9 milyon, A110 G, 6.8 milyon TL, A110 S fiyatıysa 7 milyon TL olarak açıklandı.

MODELE ÖZEL TANITIM

Renault Group'un ikonik Fransız premium spor otomobil markası Alpine, markanın doğduğu Fransız Alpleri'nden esinlenen Uludağ'da gerçekleşen lansmanla tanıtıldı. Her detayı ayrı bir özenle planlanan lansmanın gerçekleşeceği otel de özel olarak seçildi. 1940 yılında Anıtkabir'in mimarı H. Emin Onat ve Türkiye'nin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman C. Tomsu tarafından Uludağ'ın 1500 metre rakımlı eteklerinde bir sanatoryum olarak tasarlanan, günümüzde ise wellness konseptine sahip olan otelde, davetliler için Alpine ruhunu lansmanın her noktasında ayrı deneyimlerle yaşayabilecekleri bir lansman kurgusu yaratıldı. Lansmanın en özel deneyim alanı olan Alpine Stage'de ise motor sporları konusunda deneyimli özel pilotlar, davetlilere 8 kilometrelik gerçek ralli parkurunda Alpine'in güçlü performansını en ince ayrıntısına kadar hissedebilecekleri ekstrem bir sürüş deneyimi yaşattılar.

YILLIK ÜRETİMİ 4 BİN ADET

İlk etapta İstinye'de açılan Alpine Center'dan sonra 2025'te Ankara, İzmir ve Bursa'da showroom açacaklarını belirten MAİS Pazarlama Direktörü Bürge Sözer," Alpine'nin yıllık üretim kotası 4 bin adet. Bu yıl biz 16 adet alabiliyoruz" dedi. Alpine'nin 2025'ten itibaren SUV ve elektrikli modellerinin de Türkiye'ye geleceğini açıklayan Bürge Sözer, hedeflerinin bin adetli satış rakamları olduğunu belirtti. En yakın rakipleri Porche Cayman ve Jaguar F-Type olacak Alpine'in elektrikli versiyonlarının da gelmesi bekleniyor.

MARKA DAHA DA GÜÇLENDİ

"AlpIne'in MAİS'in yeni markası olarak Türkiye'ye giriş yapmış olması oldukça gurur verici" diye konuşan MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, "Alpine, bildiğimiz otomobil yaklaşımlarından tamamen farklı olan premium spor bir marka. OYAK'ın uzun yıllara dayanan tecrübesi ve desteği sayesinde Renault ve Dacia markalarının uzun zamandır Türkiye'deki temsilcisi olarak, Alpine markasını da MAİS bünyesine katmış olmak, pazar dinamiklerinde MAİS'i daha da güçlendirecek." açıklaması yaptı.