Renault Nissan Mitsubishi Ar-Ge çalışmaları için aradığı 1 milyar doları buldu

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden olan Renault-Nissan-Mitsubishi yapacakları yatırım için 1 milyar dolarlık sermayeyi buldu.

Dünyanın önde gelen otomotiv ittifakı Renault-Nissan-Mitsubishi, gelecek beş yıl içinde inovasyonu desteklemek üzere 1 milyar ABD dolarına kadar yatırım yapmayı planlayan yeni bir kurumsal girişim sermayesi fonu olan Alliance Ventures’ı kurdu.

Fon, ilk yılında genç yenilikçi şirketlere ve elektrikli araçlara geçiş, otonom sistemler, bağlanabilirlik ve yapay zekanın da aralarında bulunduğu yeni mobiliteye odaklanan yeni teknoloji girişimcileri ile inovasyon ortaklıklarına 200 milyon ABD dolarına kadar yatırım yapmayı planlıyor. İlk yılda gerçekleştirilecek bu yatırım, İttifak üyelerinin toplam yıllık araştırma ve geliştirme yatırımlarını oluşturan 8,5 milyar Euro’ya ek olarak planlandı.

Renault-Nissan-Mitsubishi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn yeni gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi: "İnovasyon yaklaşımımız, İttifak’ın global ölçeğinden en çok faydalanacak olan genç yenilikçi şirketler ve teknoloji girişimcilerine yatırım yapmamıza ve onlarla iş birliğine imkan sağlayacak. Bu yeni fon, İttifak’ın gönlünde yatan iş birliği ruhunu ve girişimci düşünce yapısını yansıtıyor. Bu yatırım inisiyatifi, otomotiv teknolojisinde dünyanın en umut vaat eden genç yenilikçi şirketlerini çekmek üzere tasarlandı.”

Yeni fon, potansiyel ortaklara tüm büyük otomotiv pazarlarındaki varlığı ile 2017’de 10 farklı markası altında 10 milyondan fazla araç satan Renault- Nissan -Mitsubishi’nin global ölçek ve kapsamına da erişim sunuyor.