Popüler SUV, Bursalı oldu

Türkiye'nin en çok satan modellerinden Duster, 400 milyon Euro yeni yatırımla Bursa fabrikasında Renault markasıyla 2024 yılı ortasında bantlardan çıkacak.

SÜMER DEMİRCİLER

Avrupa ve ülkemiz pazarında sınıfının en çok satanları arasında yer alan Duster, marka için hayati önem taşıyan bir model. 13 yıldır iki nesilde dünya çapında 1.7 milyon adetten fazla satan Duster, ülkemizde de yılda 25 bin adetlere ulaşan satışıyla çok önemli bir paya sahip. Tümüyle yenilenen ve çok daha modern hatlara kavuşan üçüncü nesil Duster, OYAK Renault Bursa fabrikasında yerli üretim olarak bantlardan çıkacak. 2024 yılı ortasından itibaren satışa sunulacak Renault Duster, aynı zamanda Bursa fabrikasında üretilen ilk SUV unvanını da kazanacak. Yeni planlama doğrultusunda Bursa Oyak Renault fabrikasında 2027 yılına kadar 400 milyon euro yeni yatırım yapılıp 4 yeni Renault modeli üretilecek. 2025 yılına kadar Bursa'daki AR-GE merkezinde çalışan mühendis sayısı 500'e ulaşıp yeni modellerle birlikte motor üretimi de büyütülüyor.

HİBRİT DUSTER 2025'TE

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Bigster konseptiyle büyük benzerlikler taşıyan yeni Duster, yeni marka logosundan tasarımına, yüksek donanımından motorlarına kadar çıtayı önemli derecede yükseltmiş. Yeni neslinde Renault Clio ve Captur'un yanı sıra Dacia Sandero ve Jogger'ı da kapsayan aynı CMF-B platformuna geçen modelde Jogger'daki 138 beygirlik Hybrid 140 seçeneği de sunulacak. Otomatik şanzımanla birleştirilecek model 1,2kWh bataryası sayesinde şehir içinde yüzde 80'e kadar tamamen elektrikli yol alacak. Yeni Duster'da 1.3 TCe (128 beygir) turbo benzinli ve TCe 100 LPG seçeneğinin de sunulması bekleniyor.

DONANIMDA SINIF ATLADI

Yeni model aynı zamanda bugüne kadar üretilen en yüksek donanımlı Duster olacak. 10,1 inç ekranı ve geliştirilen bilgi eğlence sistemiyle sunulacak model, akıllı telefon bağlantıları yanında yeni bir geri görüş kamerasını da içerecek. Essential, Expression, Journey ve biraz daha off-road odaklı Extreme olmak üzere yeni Duster için dört donanım seviyesi bulunacak. Eklenen yeni sürüş modları sayesinde Duster'ın arazi yetenekleri daha da yükselecek.