Peugeot Cycles artık yarışmaya hazır

İlk kurulduğunda bir tuz değirmeni üreticisi olan Peugeot, giderek artan sektörlerini tekrardan ayaklandırmaya başladı. Dünyanın en köklü bisiklet üreticisi olan Peugeot Cycles’da bu markalardan biri. Peugeot bu marka ile artık yarışlara girmeye başlıyor.

(TM Dijital Haber Merkezi)

Otomobil üreticileri genellikle farklı sektörlere girmeye korkarlar. Bu adımları atarken acaba diye düşünürler. Fakat Peugeot, geldiği kökleri unutmadan, Fransa’nın en büyük üreticisi olmak için çalışıyor. Bir tuz değirmeni markası olarak 1800’lü yıllarda kurulan Peugeot, otomotivden farklı olarak tekstil ürünleri, bisiklet gibi üretimlerde yapıyor. Uzun yıllardır adından söz ettirmeyen Peugeot Cycles markası ise tekrardan yollara dönüyor. Dünyanın en eski bisiklet üreticisi olan Peugeot Cycles, uluslararası elektrikli dağ bisikletleri yarışı olan 2019 Dünya Elektrikli Bisiklet Serisi’ne (WES) katılacak.

1885 YILINDAN GÜNÜMÜZE GELEN HİKAYE

1885 yılında ilk bisikletini üreten Peugeot, 10 yıllık elektrikli bisiklet geçmişiyle yarışlarda yer alacak. Peugeot’un efsaneleşen siyah-beyaz renklerine sahip olacak takımda, Fransız Dağ Bisikleti Kupasının sahibi olan Morgane Jonnier, Nicolas Lau, Jean-Roch Vecten ve takım yöneticisi Vincent Ancelin gibi isimler yer alıyor. Takım 2019 yılında birçok yarışa katılacak ve aynı zamanda Roc d’Azur gibi halka açık organizasyonlarda da yer alacak.