Patronlar süper lüks araç için sıraya girdi

Lexus'un süper lüks bir makam aracı ve mobil ofis olarak tasarlanan yeni modeli LM, daha satışa çıkmadan iş insanlarının gözdesi oldu. 1500 talep alan aracın Türkiye için ayrılan 34 adetlik kotası 5 gün içinde tükendi.

SÜMER DEMİRCİLER

Ultra lüks ve aynı zamanda mobil bir ofis olarak kullanılmak üzere geliştirilen Lexus'un 'Doğuştan Lüks' yeni LM modeli Avrupa ile aynı anda ülkemiz pazarında da satışa sunuldu. Türkiye otomobil pazarındaki payı yüzde 11-12 olan ve yılda yaklaşık 70-75 bin adetlik satışa ulaşan premium sınıfının üst lig oyuncularından olan Lexus LM, büyük bir taleple karşılaştı. Nisan ayında gerçekleşen dünya tanıtımıyla birlikte ülkemizde de ön siparişe açılan modele kısa sürede 1500 talep geldi. Geçtiğimiz ay müşterilerle temasa geçen Lexus Türkiye, sadece 5 gün içinde yılsonuna kadar gelecek 34 adet LM modelinin tamamını sattı.

MOBİL BASIN TANITIMI

Cumhuriyet'in 100. Yılı'na ithafen Selanik'te gerçekleşen Lexus LM lansmanında, mobil halindeki araç içinde canlı yayın ile interaktif olarak yapılan basın toplantısında dünyada bir ilke imza atıldı. Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın tamamen yeni bir segmente girmesini sağlayan lüks minivan modeli LM modelinin 4 kişilik VIP versiyonu, 10 milyon 900 bin TL, 7 kişilik versiyonuysa 8 milyon 900 bin TL fiyat etiketine sahip.

Yeni modelin özellikle iş insanları, sanatçılar, sporcular ve lüks VİP taşımacılık yapan şirketlerden büyük talep gördüğünü vurgulayan Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, "Ülkemizde de premium sınıfın payı çok küçük olmakla birlikte her yıl artıyor. Bu sınıfta güçlü bir oyuncu olmasını planladığımız yeni modelimiz beklenenden fazla ilgi gördü.

2024'E SIRA YAZIYOR

Avrupa'da yıl sonuna kadar toplam 220 adet LM satılması beklenirken bunun yüzde 15'i olan 34 adedi Türkiye kotası olarak ayrıldı. Daha tanıtıma başlamadan gelen araçların tümü satıldı. Şimdiden 2024 için sıra yazmaya başladık" diye konuştu.

Lexus Türkiye olarak 2023 yılı satış hedeflerinin 500 adet olduğunu belirten Bozkurt, "2024'ün başında Bursa, yıl içerisinde Adana ve Antalya bayiliklerimiz açılacak. LM modelinin ardından yıl içerisinde RZ ve UX olmak üzere tam elektrikli modelleri de Türkiye pazarına getirmeye başlıyoruz. Asıl atak yaptığımız yıl daha rekabetçi fiyatıyla öne çıkacak LBX modelimizin gelmesiyle birlikte 2024 olacak. Önümüzdeki yıl tüm modellerimizin toplam satış adedinin en az bin olmasını planlıyoruz" dedi.

Boyu 5 metreden büyük olan Lexus LM, lüks bir makam aracı olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş.

YOLDA ÖZEL JET KONFORU

Lexus, LM modelinin tüm versiyonlarında 2.5 litrelik, 250 beygir gücündeki benzinli motoru elektrikli motorla kombine eden kendi kendini şarj eden hibrit sistemini kullanıyor. 7 ve dört koltuklu tüm modellerde dört tekerlekten çekiş sistemi standart. Özel jet üreticileriyle yapılan kapsamlı çalışmalar sonrasında geliştirilen model, tam anlamıyla yürüyen lüks bir ofis olarak tasarlanmış. Özellikle 4 koltuklu versiyon, iki adet VIP arka koltuğuyla öne çıkıyor. 48 inç ekran, ön ve arka kabini ayıran ses geçirmeyen separatör, buzdolabı, iki cam tavan, 23 hoparlörlü özel ses sistemi, lüks deri döşeme gibi çok sayıda özellik bulunuyor.