Otomotivde Paris rüzgarı hızlı esmeye hazırlanıyor

Avrupa’nın en eski fuarı Paris kapılarını açıyor. Çok sayıda yeni modelin sahne alacağı fuarda Bursalı yeni Clio, BMW 3 Serisi ve Mercedes A Serisi Sedan gibi modeller dikkat çekecek. 

SÜMER DEMİRCİLER

Köklü otomobil fuarları arasında Fransız ekolünü temsil eden Paris Otomobil Fuarı,  resmi adıyla “Mondial de l’Automobile” kapılarını ilk kez 1898 yılında açtı. Avrupa'nın en eski otomobil fuarı olarak tanınan Paris, 110 yıl sonra 2008’de 1.5 milyon ziyaretçiyle kendi rekorunu kırdı. Paris Fuarı, çift yıllarda (2014, 2016, 2018) Alman ekolünü temsil eden Frankfurt Fuarı (IAA) ile dönüşümlü olarak açılıyor. Ev sahibi Renault ve PSA markaları dışında Alman ve Asyalı üreticiler de fuarı gövde gösterisine dönüştürmek için yıllardır çaba harcıyor. 

JAPONLAR DA SAHNEDE 

Bu yılın sonunda kompakt sınıfın önemli oyuncusu Toyota Corolla nesil değiştiriyor. Yeni Toyota Auris, TNGA platformuna taşınırken eski isimlendirme sistemine dönüp artık Auris değil Corolla olarak adlandırılıp Paris’te sahne alacak. 

SUV’LAR iLGi ODAĞI 

Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda yüksek performanslı SUV’u 240 beygirlik Kodiaq RS modelinin dünya tanıtımını gerçekleştiriyor. Skoda, gelecekte çıkacak hatchback modelinden izler taşıyan Vision RS konseptini de ilk kez Paris’te gün ışığına çıkartıyor. SEAT’ın yeni amiral gemisi Tarraco da fuarda sahneye çıkan SUV’lardan olacak. Yeni model 2019’dan itibaren ülkemize 1.5 TSI motor ve DSG şanzımanla gelecek.

EV SAHiPLERi iYi HAZIRLANDI 

Bu yıl da geçmişte olduğu gibi Paris Fuarı, Fransız markaların ev sahibi olmanın avantajını kullanıp çok sayıda yeniliklerine sahne oluyor. Bursa'da üretilen Renault yeni Clio Paris'te dünyaya tanıtılacak. Fransız marka ayrıca makyajlı Kadjar’ı da ilk kez fuarda sergiliyor. Peugeot bu yıl fuarda üç dünya tanıtımı yaparken, Citroen C5 Aircross hibriti tanıtıyor.

11 MARKA KATILMIYOR 

Otomobil fuarlarında yaşanan kan kaybından Paris de etkilenmiş görünüyor. Paris Otomobil Fuarı’na Bentley,   Bugatti, Mazda, Ford, Subaru, Mitsubishi, Nissan, Infiniti, Opel, Volvo ve VW olmak üzere 11 marka katılmayacağını açıkladı. Ancak resmi açıklama yapmayan markalarla bu sayının daha da artması bekleniyor.  

ALMANLAR BOŞ DURMUYOR 

Fuarın güçlü katılımcılarından Mercedes de Paris’te tamamen yenilediği B-Serisi ve A 35 4MATIC’in dünya tanıtımlarını yapıyor. Ayrıca ülkemiz pazarı için de büyük önem taşıyan A Serisi Sedan da fuarda ziyaretçilerle buluşuyor.  Yeni 3 Serisi’nin dünya tanıtımını yapan BMW, 8 Serisi, X5, Z4, M5'i sergiliyor.