Otomobilin yıldızları Paris'te sahnede

Otomobil dünyasının kalbi Paris'te atıyor. Ev sahibi markaların ağırlığının hissedildiği Paris Fuarı'nda bu yıl Çinli markalar dışında Alman üreticiler de en yeni modellerini tüketicilerle buluşturuyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Kapılarını bugün öncelikle basın için açan Paris Otomobil Fuarı'nda en yeni otomobil modellerinin örtüsü kalkıyor. 90. Paris Otomobil Fuarı, 20 Ekim tarihine kadar otomobil dünyasının başkenti olarak tutkunlarının ve sektörün akınına uğruyor. Avrupa'nın en çok dikkat çeken otomobil fuarlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı (Mondial de l'Automobile de Paris) pandemi nedeniyle 4 yıl ara verdikten sonra en son 2022 yılında kapılarını açmıştı. Her yıl olduğu gibi Fransız markaların ağırlığının hissedildiği fuarda çok sayıda modelin dünya tanıtımı yapılıyor. Bu yıl katılımın yüksek olduğu fuarda ev sahibi markalar dışında Çinli üreticiler BYD, Dongfeng Forthing, GAC, Leapmotor, Seres ve XPeng geniş katılım yaparken, Audi, BMW, Ford, Iveco, KIA, MINI, Skoda, VW ile Tesla yeniliklerini sergiliyor. Ayrıca, Bursalı firmalarımızdan elektrikli hizmet aracı üreticimiz Pilotcar da Paris'te ürünlerini tanıtıyor.

STELLANTIS'TEN 26 MODEL

Fuara adeta çıkarma yapan Stellantis sahip olduğu beş ayrı markadan toplam 26 dünya lansmanı gerçekleştiriyor. 15 Ekim'deki Paris Otomotiv Zirvesi'nde açılış konuşmasını Stellantis CEO'su Carlos Tavares yapacak. Şirketin ikonik markalarından Citroën, Peugeot ve Alfa Romeo, yeni nesil ulaşılabilir elektrikli mobilite çözümlerini sergiliyor.

5 MARKASIYLA FUARDA

Paris'in ev sahibi markalarından Renault Group da fuara ağırlığını hissettiriyor. Renault Group, 5 stantta 7 dünya prömiyeri gerçekleştirip, 2 konsept otomobil ile Paris Motorshow 2024'te gövde gösterisi yapıyor. Grubun Renault, Dacia, Alpine, Mobilize ve Renault PRO+ olmak üzere sahip olduğu beş ayrı marka Paris Motor Show 2024'te ziyaretçilerle buluşuyor.

7 KİŞİLİK VW YENİ TAYRON 2025'TE

VW'nin Touareg'ten sonra Avrupa'da satışa sunduğu en büyük ikinci SUV modeli olan Tayron'un örtüsü kalktı. Yeni Tayron'un, 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor. Beş veya isteğe bağlı olarak yedi koltuk seçeneği sunan bu geniş SUV Touareg ile Tiguan arasında konumlandırılıyor. 1.5 lt 150 beygirlik motoruyla avantajlı bir fiyatla gelecek model markanın en çok satanları listesinde üst sıralarda yer alacak.

DACİA AİLESİNİN EN BÜYÜĞÜ BİGSTER

DACIA, yeni ve model yelpazesinin en üstüne konumlanacak SUV'u Bigster ile yeni bir sayfa açıyor. Kaslı çamurlukları, ön ve arkadaki koruma plakaları ve çok sayıda ayrıntıyla yeni model son derece sağlam ve heybetli görünüyor. 4.57 metre uzunluğa, 1.81 metre genişliğe ve 1.71 metre yüksekliğe sahip Dacia Bigster Duster'den 23 cm daha uzun bir model. Büyük boyutların da etkisiyle Duster'da 520 lt olan bagaj hacmi ailenin en büyüğünde 667 lt'ye kadar yükseliyor. Otomobilde üç alrı hibrit motor bulunuyor.

RENAULT'DAN DÜNYA TANITIMI

Fuarın en ilgi çekici modellerinden olan yüzde 100 elektrikli Renault 4'ün dünya tanıtımı da gerçekleştiriliyor. Renault 4 akıllı elektrikli araç uzmanı Ampere ile ortaklaşa geliştiriliyor. Fuarda alternatif yakıtlı konsept araçlar ve Twingo da sergileniyor.