Opel ve Vauxhall 2019 ve ötesi için stil yol haritasını açıkladı

Yeni Opel otomobiller yeni ve çok farklı ön panjur ve far tasarımlarına sahip olacak, böylece markanın General Motors’dan PSA Grubu’na geçişi tasarıma da yansıtılacak.

Vizor adı verilen yeni ön tasarım Rüsselsheim’deki Opel tasarım merkezinde yaratıldı ve bir süredir fazla geleneksel olduğu için eleştirilen eski stilin yerini alacak. Bu sayede PSA’nın benimsediği modern tasarımın Opel otomobillere de adapte edilmesi amaçlanıyor.

Vizor ön panjur ilk kez 2019’da PSA’nın küçük otomobil platformunu kullanacak yeni Corsa modelinde gelecek. Yeni görünüm ilk önce geliştirme aşaması bitmek üzere olan bir konseptle tanıtılacak. Konsept sonbaharda ortaya çıkacak ancak bunun için seçilen mekan Paris Motor Show olmayacak. Konsept yeni GT Concept coupé modelinden de tasarım etkilerine sahip olacak.

Amerika'dan kopan iki marka artık daha Avrupalı olacak

Vizor, Opel’in tüm tasarım departmanının beyin fırtınası toplantıları sonucunda oluştu. Firmanın tasarım patronu Mark Adams, Vizor projesini “özgürleştirici” olarak niteliyor ve İngiliz – Alman Vauxhall ve Opel markalarının artık General Motors ve Buick’le ilişkisi kalmadığını simgeleyeceğini ifade ediyor. Bundan böyle markanın özgün yönleri daha fazla öne çıkartılacak ve kendi yüzünü oluşturması sağlanacak.

Vizor ön panjurun tasarımına tamamen camdan bir fasya panelinin yaratımı da eşlik ediyor. Pure Panel adı verilen bu kısım Vizor ön kısım tasarımıyla ortak özelliklere sahip ancak proporsiyonları farklı.

Adams yaratım sırasındaki amaçlarını “Modern sürücünün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak teknolojiye yer verdik ancak bunu sade biçimde gerçekleştirdik. Karmaşıklıktan uzaklaşmak, saf bir tasarım yaratmak istedik. Buna otomobillerde dijital detoks diyebiliriz.” diye özetliyor.

Opel’in yeni iç kabin ve dış cephe stiliyle ilgili çalışmalar PSA yöneticisi Carlos Tavares’e Aralık ayında sunuldu. Hangi temaların kullanılacağı seçildiğinde bunların uygulamaya geçirilmesi için yeni bir aşama başlayacak.