Önce dizel geldi, elektrikli 2023'ü bekliyor! İki yeni modeliyle ticareti hızlandıracak

FIAT'ın Stellantis birleşmesinin ilk hafif ticari araçları olan Scudo ve Ulysse yıl bitmeden pazardaki yerini aldı. Elektrikli versiyonların 2023'te geleceğini açıklayan Fiat Marka Direktörü Aytaç, “4 yıldır üst üste liderliğe koşuyoruz” dedi.

YILIN son dönemecine girerken pazardaki talebin çok güçlü olduğunu belirten Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, aralık ayında toplam satışların araç bulunurluğuna bağlı olarak 120 bin adede ulaşabileceğini söyledi. Aytaç, "Pazardaki satış grafiği araç bulunabilirliğiyle büyük ölçüde ilgili. ÖTV belirsizliğin ortadan kalkmasının ardından yılın son aylarında güçlü bir tüketici talebi var. Aralıkta pazarın 110 bin, hatta 120 bin adede ulaşan toplam satışla kapanmasını bekliyoruz. Toplam pazar için bu yıl sonunda 780 bin adetlik tahminimiz var" dedi.

DÖRDÜNCÜ KEZ LİDER

Fiat markası olarak yılı 124 bin adet toplam satışla ulaşarak yüzde 18.6 pazar payıyla kapatacaklarını da belirten Aytaç, "Bu sene toplam pazarda 4. yıl üst üste liderliğe koşuyoruz. Minivan sınıfında liderliğimiz sürerken, uzun bir aradan sonra otomobil pazarında da liderliği yakalayabiliriz" ifadelerini kullandı. Aytaç, yeni Scudo ve Ulysse ile söz konusu segmentten yüzde 15 ila 20 arasında pay alacaklarını söyleyerek, "İlk etapta 2 bin 500'ü hedefliyoruz sonrasına adım adım gideceğiz. Bu sınıfı büyüteceğiz" diye konuştu.

AVANTAJLI TANITIM FİYATI

FIAT'ın Stellantis birleşmesinin ilk hafif ticari araçları olan Scudo ve Ulysse Türkiye pazarındaki yerini aldı. Fiat Professional'ın hafif ticari araç segmentindeki büyük kozlarından olacak iki model "İşler Değişecek" mottosuyla satılıyor. Panelvan tipi eşya taşımacılığa yönelik Scudo 'Business' donanım seçeneğiyle lansmana özel 559 bin 900 TL'den satılıyor. Yolcu taşımacılığı ve geniş ailelerin kullanımı için 8+1 koltuk düzenine sahip 'Lounge' donanım paketli Ulysse'nin lansman fiyatıysa 978 bin 900 TL olarak açıklandı.

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, "İşler Değişecek" mottosuyla satışa sunduğumuz Fiat Scudo ve Fiat Ulysse ile bu alandaki konumumuz daha da güçlenecek" açıklaması yaptı.

Geniş yükleme hacmiyle dikkat çeken yeni Scudo'da 2.0 lt 145 beygirlik dizel motor 6 ileri manuel şanzımanla birlikte kullanılıyor. Kalabalık ailelerin ve yolcu taşımacılığındaki seyahat ihtiyaçlarını konforlu bir şekilde karşılamak üzere tasarlanan Ulysse'deyse 2.0 lt motorun 177 beygir gücündeki versiyonu, 8 kademeli otomatik şanzımanla birlikte alınabiliyor. Önümüzdeki yıl Scudo'nun elektrik motorlu versiyonu da Türkiye'de satışa sunulacak.