Nissan’dan Qashqai’nin daha sportif hali Cenevre'de

Nissan önümüzdeki hafta kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda Qashqai boyutlarında tamamen performans odaklı bir modelin tanıtımını yapacak.

(TM Dijital Haber Merkezi)

Japon otomotiv üreticisi Nissan, kendi yarattığı C Crossover segmentini daha da çeşitlendirmeyi düşünüyor. Crossover segmentinin hızla büyümesinin ardından, daha sportif, daha hızlı crossover isteyen kullanıcılar, Cupra’nın Formentor modeli ile bu isteklerine ulaşacak gibi görünüyorlardı. Nissan’da bu gelişmelerden geri kalmamak için, Qashqai ile benzer boyutlarda tamamen sportiflik odaklı bir Crossover ile karşımıza çıkacak. İlk olarak konsept versiyonunu göreceğimiz otomobilin, abartılı çizgileri, incecik lastikleri sizleri şaşırtmasın. Her otomobilinin konsept versiyonunda olduğu gibi abartılı çizgilere sahip olan konsept otomobil, üzerindeki detaylardan mutlaka seri üretim versiyonuna da aktaracaktır.

GÜÇLÜ VE OTONOM

TürkMedya Dijital Haber Merkezi Otomotiv Editörü Çağatay Uğur’a göre bu aracın tasarımındaki genişleyen tavan çizgisi, uzatılmış arka spoiler ve açılı tekerlek tasarımları bu konseptin Nissan’ın Juke Nismo ile benzer bir konuma getirileceği söyleniyor. IMQ’nun detayları çok fazla olmasa da Nissan, “Nissan Akıllı Mobilite’nin geleceğini temsil ettiğini ve gelecekte yollarda neler olabileceğinin gizli bir bakış açısı” olarak IMQ isimli aracı tanımlıyor. Nissan Akıllı Mobilite bölümü, araçların otonom sistemlerinin geliştirmesinden sorumlu. Bu da aracın otonom sistemler üzerinde yoğunlaşılan bir otomobil olduğunu bizlere gösteriyor.